Robin Hood seikkailee kesällä Sinkkolassa, jonka jatkoa uhkaa ”Nottinghamin säästökuuri”

Joensuun kaupungin miljoonien eurojen säästökuuri uhkaa Noljakassa sijaitsevan Sinkkolan kotieläinpihan tulevaisuutta.

Robin Hoodista kertovan Sinkkolan kesäteatterinäytelmän esittelykuvassa ovat Marian ja Robin.
Sinkkolan kesänäyttämöllä Heidi Anttila on Marian ja Tuomas Salopuro Robin Hood. Kuva: Tuomas Salopuro
Jouki Väinämö

Joensuun Sinkkolassa seikkaillaan tänä kesänä Robin Hoodin ja iloisten veikkojen kanssa. Teatteri-Traktorin kesänäyttämön 20-vuotisjuhlavuoden näytelmä on oma sovitus perinteisestä tarinasta.

Esityksen teemat ovat vapaus, ihmisyys ja ilo. Legendojen sankari tunnetaan parhaiten oikeustaistelijana, joka otti rikkailta ja antoi köyhille. Yhdessä iloisen joukon kanssa hän taistelee epäoikeudenmukaisuutta ja sortoa vastaan Nottinghamin sheriffin ja rikkaan aateliston kiusana.

Robin Hoodin ensi-ilta on 28. päivä kesäkuuta.

Ensimmäinen teatteriesitys nähtiin Sinkkolassa vuonna 2004, jolloin näytelmänä oli Vaahteramäen Eemeli.

Sinkkolan tulevaisuus uhattuna

Joensuun kaupungin nuorisopalvelut vastaa Sinkkolan asukastalosta, kahviosta ja kotieläinpihan toiminnasta. Kesänäyttämöllä teatteri toimii alivuokralaisena.

Teatteri on rakentanut teatterialueen ja pääosan esityksistä kokonaan ilman avustuksia. Teatterinjohtaja Tomi Kervinen kertoo tiedotteessa, että Joensuun kaupungin säästösuunnitelmat vetävät mielen apeaksi.

– Sinkkolan kesänäyttämön ja koko paikan matkailullinen vetovoima on kiistaton. Keidas keskellä kaupunkia vanhoine pihapiireineen ja eläimineen on myös pitovoimaa luova paikka. Nyt käynnissä olevat säästösuunnitelmat ovat surullisia. Vaikka säästösuunnitelmat eivät kohdistu suoraan teatteriin vaan enemmän nuorisotalotoimintaan sekä kotieläinpihaan, on niillä suorat välilliset vaikutukset myös kesänäyttämön jatkolle.

– Haluamme jo nyt kiittää Joensuun kaupungin kulttuuripalveluita kumppanuudesta ja nuorisopalvelua hyvästä yhteistyöstä ja keskusteluista, joita on käyty avoimesti koko prosessin ajan, Tomi Kervinen toteaa.

Teatteri-Traktori lähtee kesään siis ilman tietoa Sinkkolaan liittyvistä tulevista päätöksistä. Teatteri toimii useassa eri pisteessä, joista Sinkkolan kesänäyttämö on kiistatta merkittävä.

Teatteri-Traktori jatkaa toimintaansa joka tapauksessa.

Suosittelemme