Konkurssi tyhjentää Lieksan virastotaloa – Kela sulkee ovensa toistaiseksi, TE-toimisto muuttaa

Lieksan Virastotalo hakeutui konkurssiin huhtikuun alussa. Nyt kaikki kiinteistöosakeyhtiön vuokralaiset joutuvat etsimään uusia tiloja.

Kela Itäkeskus.3.2.2021.
Lieksan Kela sulkee toimipisteensä toistaiseksi kokonaan. Kuvituskuva. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle
Emilia Saukkonen

Lieksan virastotalon vuokralaiset joutuvat muuttamaan. Kiinteistöosakeyhtiö hakeutui huhtikuun alussa konkurssiin, sillä yksi sen osakkaista ei maksanut viime vuonna vastikkeitaan.

Kainuuntie 5:ssä sijaitsevassa kiinteistössä toimii kymmenkunta yritystä, kuten Kela, tilitoimisto ja työ- ja elinkeinotoimisto.

Kela sulkee Lieksan palvelupisteensä toistaiseksi maanantaista lähtien. Palvelupisteelle etsitään parhaillaan korvaavia tiloja. Lieksaa lähimmät palvelupisteet sijaitsevat nyt Joensuussa ja Nurmeksessa. Lähes kaikki Kela-asiat voi hoitaa myös verkossa tai puhelimessa.

Työ- ja elinkeinotoimistolle on jo löytynyt uudet tilat osoitteesta Moisionkatu 1. Lieksan TE-toimisto on suljettuna maanantaista alkaen muuton vuoksi. Uusissa tiloissa toiminta alkaa 13. toukokuuta. Kiinnioloaikana palvelut järjestetään etäyhteyksin.

Myös Tilitoimisto Lehikoinen on etsinyt uutta paikkaa itselleen, kertoo toimitusjohtaja Mika Lehikoinen.

– Katselussa on ollut uusi tila, mutta meille muuttoa ei ole vielä tiedossa. Ongelmana on se, että Lieksassa suurin osa toimistotiloista on turhan pieniä tai liiankin suuria, Lehikoinen huokaa.

Suosittelemme