Vaasan Sähkön liikevaihto nousi alkuvuonna edellisvuoteen verrattuna

Vaasan Sähkö kertoo siirtäneensa vuoden alussa asiakkaille sähköä ja kaukolämpöä edellisvuotta enemmän. Syynä tähän oli kylmä tammikuu.

En byggnad med en stor dörr i mitten. Ovanför dörren är Vasa Elektriskas logo.
Kuva: Yle / Chanette Härus
Ulla Kuivasmäki

Vuoden 2024 ensimmäisellä vuosineljänneksellä Vaasan Sähkö -konsernin liikevaihto nousi edellisvuoteen verrattuna. Ensimmäisen vuosineljänneksen liikevaihto oli 76,1 miljoonaa euroa, edellisenä vuonna 63,4 miljoonaa euroa.

Konsernin liikevoitto nousi samana aikana 13,8 miljoonaan, vuotta aiemmin se oli -1,2 miljoonaa euroa. Liikevoittoprosentti oli alkuvuonna 18,2,
edellisvuonna se oli -1,9 prosenttia.

Konsernin omavaraisuusaste nousi 51,9 prosenttiin. Konsernin omavaraisuusaste nousi 51,9 prosenttiin 46,4 prosentista.

Tammikuu oli Ilmatieteenlaitoksen mukaan kylmin kuukausi kahdeksaan vuoteen. Vaasan Sähkö oy kertoo siirtäneensa vuoden alussa asiakkaille sähköä ja kaukolämpöä edellisvuotta enemmän. Syynä tähän kylmä tammikuu. Tammikuu oli Ilmatieteenlaitoksen mukaan kylmin kuukausi kahdeksaan vuoteen.

- Sähkön tuotantoliiketoiminnan tulos oli vahva vuoden ensimmäisen kvartaalin aikana. Tuotantolaitosten hyvä toimitusvarmuus, kylmä sää ja onnistunut suojausstrategia tuki tuloksentekoa, toteaa toimitusjohtaja Stefan Damlin Vaasan Sähkön tiedotteessa.

Suosittelemme