Pyöräbaanan rakentaminen Pikisaaren läpi alkaa toukokuussa

Nallibaanaksi nimetty pyöräilybaana ulottuu Hietasaaresta Vänmanninsaareen. Töiden on määrä valmistua syyskuussa.

Karttakuva Pikisaaren läpi ulottuvasta tiestä.
Töiden yhteydessä muun muassa päällysteitä, kiveyksiä ja valaistuksia uusitaan ja parannetaan. Havainnekuva. Kuva: Oulun kaupunki
Nuutti Ruokangas

Oulussa Hietasaaresta Vänmanninsaareen ulottuvan pyöräilybaanan rakentaminen alkaa. Nallibaanaksi nimetty pyöräbaanan ensimmäinen osuus ulottuu Korkeasaaren sillan länsipäästä Pikisaaren sillan itäpäähän.

Rakentamisen valmistelutyöt aloitetaan vappuviikolla ja varsinainen rakentaminen alkaa toukokuun alussa. Töihin kuuluu jalankulku- ja pyöräilyväylän parantaminen punaiseksi baanaväyläksi. Työn yhteydessä päällysteet, kiveykset ja katuympäristö uusitaan. Myös valaistusta parannetaan, ja kävelijät ja pyöräilijät erotetaan omille kaistoilleen.

Kaupungilta kerrotaan, että nykyisellään Pikisaaren läpi menevällä tiellä kulkee kesäisin 2 500 – 4 000 jalankulkijaa ja 3 000 – 5 000 pyöräilijää vuorokaudessa.

Kaupungilta arvioidaan liikennemäärien vain lisääntyvän tulevaisuudessa muun muassa Vaakunakylän asuntomessualueen valmistuttua. Tarkoituksena on rakentaa tulevaisuudessa pyöräilybaana Nallikariin asti.

Rakennustyöt aiheuttavat liikennehaittoja työmaan läheisyydessä. Esimerkiksi Pikisaarentiellä on pysäköintikielto töiden ajan. Töiden on määrä valmistua syyskuun loppuun mennessä.

Suosittelemme