Salon uuden poliisiaseman rakentaminen alkaa kesäkuussa

Uusi poliisiasema otetaan käyttöön alustavan aikataulun mukaan huhtikuussa 2026.

Havainnekuva valkoisesta rakennuksesta, jossa Poliisin tunnus.
Havainnekuva Salon uudesta poliisiasemasta. Kuva: WSP Finland
Arttu Kuivanen

Salon uuden poliisiaseman rakennustyöt käynnistyvät kesäkuussa.

Aikataulun mukaan valmista on tammikuussa 2026. Lounais-Suomen poliisilaitos ottaa tilat käyttöön alustavan aikataulun mukaan huhtikuussa 2026.

Uusi poliisiasema rakennetaan Salon Hornin kaupunginosaan, osoitteeseen Tehdaskatu 30.

Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Sami Brückin mukaan poliisitalon suunnittelua tehtiin nousevien rakennuskustannusten aikana, mikä toi haasteita hankkeen suunnitteluun ja sen laajuuteen.

– Nyt kaikki päätökset rakentamisen aloittamiseksi on olemassa, ja pääsemme aloittamaan työt kohteella kesäkuun alkupuolella, Brück kertoo tiedotteessa.

Hankkeessa hyödynnetään Senaatti-kiinteistöjen, Poliisihallituksen ja poliisilaitosten yhdessä kehittämää poliisitalokonseptia, jossa tilatyypit on suunniteltu valmiiksi vastaamaan poliisitoiminnan nykyvaatimuksia.

Uudet tilat palvelevat paremmin niin asiakkaita kuin henkilöstöä

Uudelle poliisiasemalle sijoittuvat kaikki nykyiset toiminnot kuten lupapalvelu, valvonta- ja hälytystoiminta, rikostutkinta ja poliisivankila.

Nykyaikaisen poliisitoiminnan tarpeisiin perustuva poliisiasema auttaa kohdentamaan resurssit tehokkaasti varsinaiseen poliisityöhön.

Uusissa tiloissa on huomioitu erityisesti poliisitoimintojen sijoittuminen, mikä tekee liikkumisesta ja varusteiden keräämisestä sujuvaa ja aikaa säästävää.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen apulaispäällikkö Maria Hoikkala odottaa innolla uusia toimitiloja.

– Jos vertaa vanhaan taloon, niin uudet tilat tuovat uudet puitteet työntekoonkin. Asiakkaidenkin näkökulmasta voidaan satsata enemmän asiakaspalvelutiloihin ja talon turvallisuuteen sekä talon asiakkaille että henkilöstöllekin, Hoikkala sanoo.

Suosittelemme