Mikko Rantasen posketon peliaika kannatti – Coloradon tähdet murskasivat Winnipegin päätöserän hurmoksellaan NHL:ssä

Jääkiekon NHL:ssä pudotuspelit jatkuivat neljällä ottelulla. Winnipeg piti Coloradoa ahtaalla kaksi erää, mutta lopulta Colorado kiri murskavoittoon.

Artturi Lehkonen teki kolmannen maalinsa kolmannessa pudotuspeliottelussa tänä keväänä.
Pertti Lappalainen,
STT Urheilu

Kuuntele uusin Ikan änäri -podcastin jakso alta tai suoraan Yle Areenasta. Aiheena muun muassa ensimmäisen pudotuspelikierroksen fyysisyys.

Betoniporsaita vyöryy niskaan, Selänteen viiden minuutin sääntö, änärin Veli-Matti Savinainen, salibandylle kiitos

Colorado Avalanchen suomalaiset olivat nostamassa joukkuettaan 6–2-voittoon Winnipeg Jetsistä jääkiekkoliiga NHL:n pudotuspeleissä.

Colorado oli pudotuspelisarjan kolmannessa ottelussa 1–2-tappiolla kahden erän jälkeen, mutta murskasi vierasjoukkueen maalein 5–0 päätöserässä.

Winnipeg otti kolmannen erän alkuun kaksi jäähyä, joista Gabriel Vilardin korkeasta mailasta tuomittiin 2+2-minuuttinen, kun puolustaja Devon Toewsin naama aukesi mailaniskusta. Colorado sai ykköstähtiensä siivittämänä hurmoksen päälle äänekkään kotiyleisön edessä ja karkasi reilussa kahdeksassa minuutissa 4–2-johtoon.

Neljännen maalin viimeisteli kovavireinen suomalaislaituri Artturi Lehkonen. Lehkosen lisäksi päätöserän alussa onnistuivat Nathan MacKinnon ja Valeri Nitšuškin ylivoimalla.

Coloradon pelaajat tuulettavat.
Colorado pelasi hurmioituneen kotiyleisönsä edessä päätöserässä. Kuva: NHLI via Getty Images

Kotijoukkueen ykkösylivoima pelasi hurjia minuutteja ja esimerkiksi molemmat kolmannen erän alun ylivoimatilanteet kokonaan. Tähtihyökkääjä Mikko Rantasen peliaika ottelussa oli poskettomat 24.06 minuuttia. Päävalmentaja Jared Bednarin peluutus kuitenkin tuotti toivotun tuloksen murskavoitossa.

Zach Parise vei Coloradon avauserässä 1–0-johtoon. Myös Ross Colton sekä kovia kokenut Toews onnistuivat maalinteossa. Rantanen kirjautti ottelussa kaksi syöttöpistettä ja jenkkisentteri Casey Mittelstadt peräti kolme.

Pelaajat nahistelevat.
Ottelun lopussa tunteet kuohuivat jäällä. Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Intensiivisen kamppailun päätteeksi tunteet kuohahtivat, kun ensin vajaa minuutti ennen loppua Coloradon Miles Wood ja Winnipegin Adam Lowry ajautuivat nokkapokkaan ja muut pelaajat tyytyivät nahistelemaan kulmassa. Päätössummerin soidessa kaikki kentällä olleet pelaajat ajautuivat välienselvittelyyn.

Tilanteista jaettiin lopulta yhteensä 22 minuuttia rangaistuksia.

Colorado johtaa ottelusarjaa 2–1. Seuraavalle kierrokselle etenee neljällä voitolla.

Saroksen hämmentävä tilasto

Nashville Predators kärsi kirvelevän kolmospelin tappion sarjan ensimmäisessä kotipelissään. Vancouver Canucks rankaisi kahdesti ylivoimalla ja voitti ottelun 2–1.

J.T. Miller teki Vancouverin avausmaalin ensimmäisessä erässä ja Brock Boeser tuplasi johdon toisessa erässä.

Nashvillekin pääsi pelaamaan ylivoimalla viisi kertaa ottelun aikana, mutta tulosta ei syntynyt. Kotijoukkueen ainokaisen viimeisteli Luke Evangelista reilut kolme minuuttia ennen päätössummeria.

Nashvillen maalilla kahdesti ohitettu Juuse Saros torjui ottelussa vain 10 kertaa. Vancouver oli tylyn tehokas ja Saroksen torjuntaprosentiksi jäi 83,3.

Toisessa päässä Casey DeSmith taas joutui urakoimaan kunnolla, sillä vasta ottelun viimeisillä minuuteilla maalin päästänyt yhdysvaltalaisvahti nappasi 29 torjuntaa.

Vancouver johtaa ottelusarjaa voitoin 2–1. Neljäs ottelu pelataan Nashvillessä maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Predators kertoi torstaina kutsuneensa suomalaishyökkääjä Juuso Pärssisen takaisin NHL-miehistöönsä farmiliiga AHL:stä. Pärssistä ei kolmospelissä vielä kuitenkaan Nashvillen kokoonpanossa nähty.

Kaapo Kakon New York Rangers taas jatkoi puhdasta sarjaansa ottamalla jo kolmannen voiton Washington Capitalsista. Tällä kertaa Rangers voitti vierasjäillä lukemin 3–1.

Washingtonin John Carlson vei kotijoukkueen johtoon ensimmäisen erän alussa, mutta vain puoli minuuttia myöhemmin Chris Kreiderin ohjaama maali toi ottelun tasoihin. Pari minuuttia myöhemmin Rangers siirtyi jo johtoon Barclay Goodrow'n alivoimamaalilla. Vincent Trocheck viimeisteli ylivoimalla loppulukemat toisessa erässä.

Kakolle kertyi ottelussa jääaikaa noin kymmenen minuutin verran.

Rangersilla on mahdollisuus lähettää Capitals kesälomille seuraavassa ottelussa, joka pelataan Washingtonissa Suomen aikaa maanantain vastaisena yönä.

Zach Hyman napautti tähän tapaan pudotuspelien kuudennen maalinsa.

Läntisen konferenssin viimeisessä kamppailussa Edmonton Oilers murjoi Los Angeles Kingsin peräti maalein 6–1. Edmontonin laituri Zach Hyman jatkoi vieraskaukalossa hurjaa virettään, kun hän teki kaksi maalia ja kasvatti pudotuspelien maalisaldonsa kuuteen. Kolmen pelin pistesaldo on mairea 6+1.

Oilers johtaa ottelusarjaa voitoin 2–1.