Maali ammotti tyhjillään, mutta Nashville-pelaaja laukoi tolppaan – vastustajan hattutemppu päätti ennenaikaiset juhlat

Kaapo Kakon New York Rangers selvitti ensimmäisenä tiensä jääkiekon NHL:n pudotuspelien toiselle kierrokselle. Kakko teki ottelussa joukkueensa avausosuman.

Näin Colton Sissons missasi tyhjän maalin.
Aino Paloniemi

Kuuntele uusin Ikan änäri -podcastin jakso alta tai suoraan Yle Areenasta. Aiheena muun muassa ensimmäisen pudotuspelikierroksen fyysisyys.

Betoniporsaita vyöryy niskaan, Selänteen viiden minuutin sääntö, änärin Veli-Matti Savinainen, salibandylle kiitos

NHL:n pudotuspeleissä neljäs kohtaaminen Vancouver Canucksin ja Nashville Predatorsin välillä jätti paljon viimeisten peliminuuttien varaan.

Nashville oli kuskin paikalla vielä kolmannen erän alussa, kun Filip Forsberg teki heti erän alkuun taululle jo 3–1-lukemat.

Ottelussa hattutempun tehnyt Brock Boeser toimi Vancouverin moottorina. Joukkue kiri Nashvillen rinnalle ja lopulta ohi 4–3-voittoon.

Ottelun loppuhetkillä Nashvillen Colton Sissons hukkasi vapaan maalipaikan laukomalla tolppaan, kun Vancouver pelasi ilman maalivahtia ja maali oli tyhjillään. Hetkeä myöhemmin Boeser toi joukkueensa tasoihin. 3–3-tasoitusosuman Boeser väänsi, kun peliaikaa oli jäljellä enää vain kahdeksan sekuntia.

Katso tästä ottelun lopun dramaattisia hetkiä.

Samalla Boeser pysäytti jo Nashvillen vaihtopenkillä alkaneet juhlat.

– Olemme olleet valmiita tällaisiin hetkiin. Emme luovuttaneet ennen loppusummeria ja niin sen täytyykin olla. Jatkoimme taistelua viime hetkille ja käänsimme kavennuksen jälkeen ottelun hallinnan itsellemme, Boeser kuvaili Sportsnetin mukaan.

Vancouverin sankari oli voittomaalillaan Elias Lindholm, kun jatkoerää oli ehditty pelata noin minuutti. Lindholm siirtyi joukkueeseen runkosarjan loppupuolella.

– Kestävyys on meidän sanamme. Se on ollut niin koko vuoden ajan. Olemme selvinneet tietyistä vaikeista paikoista, joihin olemme joutuneet. Se ei välttämättä näytä kauniilta, kuten tänään. Mutta jotenkin vain selvitimme tilanteen, Vancouverin päävalmentaja Rick Tocchet sanoi.

Vancouver johtaa nyt ensimmäisen pudotuspelikierroksen ottelusarjaa voitoin 3–1.

Juuse Saros taituroi Nashville Predatorsin maalilla täyden iltapuhteen. 20 laukausta vastaanottaneen suomalaisvahdin torjunnat eivät riittäneet.

– Pelasimme todella hyvin 55 minuuttia. Emme vain saaneet voittoa ja niin toisinaan tapahtuu. Vieraskentällä meidän täytyy saada voitto, mutta olemme onnistuneet siinä myös aiemmin, Nashville-kapteeni Roman Josi sanoi ottelun jälkeen.

Nashville laukoi 30 kertaa kohti uransa ensimmäistä NHL-pudotuspeliottelua pelanneen latvialaisvahti Arturs Silovsin maalia.

Sarja on ensimmäistä kertaa katkolla tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Vancouverin kotikaukalossa.

Rangers ensimmäisenä jatkoon

New York Rangers otti 4–2-voiton Washington Capitalsista vierasjäällä sunnuntaina ja eteni näin ollen jatkoon otteluvoitoin 4–0.

Newyorkilaisten maalitilin avasi Kaapo Kakko, kun ottelua oli pelattu 57 sekuntia. Kakko pääsi lyömään kiekon vapaasti verkkoon, kun Capitals-puolustaja Nick Jensen hukkasi kiekon oman maalin edustallaan. Maali oli Kakolle pudotuspelien ensimmäinen tehopiste.

Näin Kaapo Kakko kiitti vastustajan virheestä ja teki pudotuspelien avausmaalinsa.

Washington tuli kaksi kertaa Rangersin rinnalle ja kolmas erä alkoi vielä tasatilanteessa 2–2. Rangersin Artemi Panarin ratkaisi kuitenkin ottelun ajassa 43.21 ja Jack Roslovic viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin viimeisellä peliminuutilla.

Rangers kohtaa pudotuspelien toisella kierroksella joko Carolina Hurricanesin tai New York Islandersin.

Artturi Lehkonen jatkoi huippuvirettään pudotuspeleissä, kun suomalaishyökkääjä iski tehot 1+1 Colorado Avalanchen 5–1-kotivoitossa Winnipeg Jetsiä vastaan. Osuma oli näiden pudotuspelien neljäs Lehkoselle. Valeri Nitšuškin teki ottelussa hattutempun.

Katso Artturi Lehkosen maali, joka oli hyökkääjän seitsemäs tehopiste kevään pudotuspeleissä.

Avalanche on enää yhden voiton päässä jatkopaikasta voittojen ollessa 3–1. Avalanchella on ensimmäinen mahdollisuus katkaista sarja tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.