Tampere varautuu Tapparan mahdolliseen mestaruuteen – Keskustorin suihkulähde saa taas suojakuvun

Suihkukaivon veistoksen päälle asennetaan viikonloppuna kupu turvallisuussyistä.

Tapparan kultajuhlat keskustorilla Tampereella.
Viime vuonna Tapparan kultajuhlissa Keskustorin suihkukaivoa ei suojattu, ja sen päällä kiipeiltiin. Kuva: Jani Aarnio / Yle
Lotta Sillanmäki

Tampereen keskustorin suihkulähteen veistos suojataan viikonloppuna mahdollisen jääkiekkojuhlinnan vuoksi. Suihkukaivon päälle laitetaan kupu, joka suojaa veistosta talvella.

Kupu palautetaan paikalleen turvallisuussyistä.

– Viime keväänä Tampereen kiekkomenestyksen juhlinnan aikana suihkukaivoa ei suojattu, ja osa juhlijoista testasi uimisen lisäksi kiipeilytaitojaan veistoksessa. Veistoksella on ikää, ja se on hauras. Lisäksi siinä on havaittu väljyyttä, mikä saattaa johtua aiemman kiipeilyn kuormituksesta, kertoo Tampereen kaupungin kunnossapitoinsinööri Lassi Jokinen tiedotteessa.

Kuvulla voidaan välttää niin veistoksen vaurioituminen kuin henkilövahingot. Pahimmassa tapauksessa veistos voi pettää alta, jos sen päällä kiipeillään.

Lasikuvulla suojattu suihkulähde.
Keskustorin suihkulähde suojattiin kuvulla toukokuussa 2022 ennen jääkiekon MM-kisoja. Kuva: Elina Nieminen / Yle

Suihkukaivoa ei kuitenkaan nyt tyhjennetä vedestä.

– Mikäli harkitsee kastautumista suihkukaivoon, pulahtajan on hyvä tiedostaa, että altaan pohja voi olla liukas, Jokinen huomauttaa.

Tappara pelaa jääkiekon suomenmestaruudesta Pelicansia vastaan. Mestaruus ratkeaa Tapparan hyväksi, jos joukkue voittaa pelit tänään perjantaina ja sunnuntaina.

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki tampere@yle.fi.

Suosittelemme