Miesten salibandyssä edessä mieletön huipennus – Classic venytti finaalit seitsemänteen otteluun

Classic pelasi selkä seinää vasten ja löi Oilersin kanveesiin jo avauserässä. SM-kulta ratkeaa sunnuntaina Tampereella.

Classic juhli kuudennessa salibandyfinaalissa.
Classicin Oskari Heikkilä tuuletti maalia tunteella. Kuva: All Over Press
Jussi Vainikka,
Riku Salminen

Salibandyn miesten Suomen mestaruus ratkaistaan sunnuntaina seitsemännessä finaaliottelussa Tampereen Classicin ja Espoon Oilersin välillä.

Huippujännittävä ratkaisu pedattiin lauantaina, kun Classic otti pakkovoiton Helsingin jäähallissa vahvan avauseränsä vauhdittamana lukemin 9–4. Classic takoi itselleen neljän maalin johdon avauserässä reilussa kymmenessä minuutissa.

Toisen erän alussa Konsta Tykkyläinen vei Classicin jo 5–0-johtoon, mutta Oilers lisäsi samassa erässä jännitystä ja nousi vielä kahden maalin päähän.

Classic voitti lopulta 9–4 ja siirsi ratkaisun sunnuntaille. Tehot 3+2 hurjastellut Eemeli Salin koki, että selkä seinää vasten -asetelma sopi Classicille.

– Jälkeenpäin on helppo sanoa, että se toimi meille. Saimme hyvän startin ja teimme asioita paremmin kuin viime peleissä, Salin sanoi Yle Urheilulle.

Classic takoi avauserässä neljä maalia Oilersin verkkoon.

Classic on hallinnut salibandyliigaa viimeiset vuodet ja voitti kuusi perättäistä mestaruutta vuosina 2016–2022, kun taas Oilersin edellisestä mestaruudesta on peräti 18 vuotta.

– En osaa sanoa, näkyykö se kentällä. Luulen, että jokainen pelaaja miettii tätä hetkeä ja seuraavaa vaihtoa. Mitkään menneet tai tulevat eivät vaikuta, Salin vakuutti.

– Tänään oli rauhallinen mieli ja täysi luottamus joukkueeseen. Ei meillä hätää ole ollut. Kaksi peliä on joskus ennenkin voitettu perättäin.

Classicin Eemeli Salin tuuletti maalia.
Eemeli Salin osui Oilersin verkkoon kolmesti. Kuva: All Over Press

Oilers pelasi jo välierissä ikimuistoisen seitsemän ottelun sarjan paikallisvastustaja Indiansia vastaan. Välieräsarjassa Oilers otti ratkaisevan voiton vasta neljännellä yrittämällä. Finaalisarjassakaan ensimmäinen katkon paikka ei tuonut tulosta.

– Huono startti. Siitä aloimme jahtaamaan peliä, mutta starttiin se kaatui tänään. Huomenna on taas uusi mahdollisuus, Oilersin Jesperi Lindfors sanoi.

Mahdollisuus on ainutlaatuinen etenkin Lindforsille, joka on pelannut koko uransa Oilersissa.

– Hienoja hetkiä. Rakas seura minulle. Ei siinä mitään, tosi kiva päästä pelaamaan seuran kannalta tärkeimpiä pelejä. Totta kai olemme valmiita.

Viime kaudella juuri Oilers pudotti Classicin jo puolivälierävaiheessa. Nyt kausi saa hienoimman mahdollisen huipennuksen näiden seurojen välillä.

– Joka äijällä painaa, mutta sittenhän se punnitaan. Aika hieno tilanne, Classicin Eemeli Salin sanoi.

Classicin ja Oilersin ratkaiseva finaali pelataan sunnuntaina Tampereella Hakametsän jäähallissa kello 18.

Suosittelemme