Petri Kontiolalla oli pakottava tarve Suomen mestaruuteen – pitää sitä virheenä

Petri Kontiola voi saavuttaa uransa ensimmäisen mestaruuden sunnuntaina. Hän kiistää miettineensä mestaruutta, mutta ei halua antaa tietoa joukkueensa tekemisistä ulospäin.

Petri Kontiola luistelemassa.
Petri Kontiola on lähellä uransa ensimmäistä mestaruutta. Kuva: Tomi Hänninen/Chilipictures
Simo Arkko

Yle seuraa SM-liigan finaaleja verkkosivuillaan hetki hetkeltä. Jääkiekkokierros välittää jokaisen liigafinaalin suorana. Kaikki finaalit kuullaan suorana Yle Areenassa. Jääkiekkokierroksen ennakkostudioista päästään finaaleissa nauttimaan ensi kertaa videomuodossa.

LAHTI. Neljäs finaali on päättynyt muutama minuutti sitten, kun Petri Kontiola polkee kuntopyörää Lahden käytävällä.

Tappara on juuri voittanut Pelicansin jatkoerässä 4–3. Kontiolan uran ensimmäinen mestaruus on enää yhden voiton päässä, sillä Tappara johtaa sarjaa voitoin 3–1.

– Perus arki jatkuu tästä ja matka on kesken. Ei tässä. Hyvä fiilis, mutta meni jo, Kontiola kuittaa Yle Urheilulle.

Kontiola puhui ensimmäisen ottelun jälkeen Ylen Jääkiekkokierroksella, ettei hän ole edes miettinyt mestaruuden saavuttamista.

Eikö vieläkään ole mestaruus mielessä?

– Ei ole. Kyllä se juttu on vaan minulle, mitä teen päivittäin. Kaikki muu on sitten plussaa. Totta kai ymmärrän tilanteen. Taistelu ja peli on kovaa. Lopussa kiitos seisoo. Katsotaan, miten tämä saadaan maaliin.

Kontiolan katse kiekossa.
Kontiola palasi pitkän tauon jälkeen Tapparaan. Kuva: Tomi Hänninen/Chilipictures

Kontiola on saavuttanut pitkällä urallaan esimerkiksi kolme MM-hopeaa, mutta hän ei ole saavuttanut yhtään mestaruutta missään joukkueessa.

Hän puhui vielä yli vuosi sitten Ilveksen paidassa silmät kiiluen, kuinka haluaa nostaa Kanada-maljaa.

– Ehkä silloin mietin sitä ihan liikaa. Virheistä oppii. Nyt elän hetkessä ja teen hommat niin hyvin kuin pystyn. Se oli sellainen pakottava tarve viime vuonna, Kontiola myöntää.

– Jos sitä rupeaa miettimään ja se ei onnistu, se on sitten aika kova kolaus. Syteen tai saveen, laitan kaiken peliin. Käy miten käy.

Kontiola maalipaikassa maalin edessä.
Kontiola on syöttänyt finaaleissa kolme maalia. Kuva: Tomi Hänninen/Chilipictures

Pelicans johti neljättä finaalia 2–0 päätöserään lähdettäessä, mutta Tappara nousi peliin mukaan Anton Levtchin johdolla.

Kontiola ei halua avata, mitä Tappara kävi läpi erätauon aikana.

– En kerro mitään salaisuuksia. Ei tapahtunut mitään erikoista. En halua puhua oikeastaan mistään, mitä tapahtuu, tai antaa informaatiota ulospäin. Pelasimme vain.

Tämän kommentin perusteella on vaikea uskoa, ettei Kontiola miettisi mestaruutta. Hän kääntää kaikki kivet voittaakseen.

Sarja jatkuu sunnuntaina Tampereella. Silloin Tappara voi juhlia kolmatta perättäistä mestaruutta.

– Laitamme parasta pöytään, Kontiola totesi sunnuntaista.

Suosittelemme