Suomen cheermaajoukkueen finaalipäivä päättyi pettymykseen – ”Emme tulleet hakemaan pronssia”

Suomen naisten cheermaajoukkue sortui finaalissa useisiin virheisiin ja romahti lopulta kolmanneksi. Maailmanmestaruuden vei Yhdysvallat ja Ruotsi otti hopeaa.

Suomi jäi tämän vuoden MM-kilpailuissa pronssille, mikä oli joukkueelle pettymys.
Bettina Törnvall,
STT Urheilu

Suomen naisten cheermaajoukkue joutui tyytymään pronssimitaliin Yhdysvaltain Orlandossa kisatussa MM-finaalissa lauantain vastaisena yönä Suomen aikaan.

Suomi lähti finaaliin itsevarmana, sillä se oli voittanut torstain semifinaalin pistein 90,93. Finaaliohjelmassa tuli kuitenkin useita yllättäviä virheitä, joiden myötä ohjelman yleisilme oli huomattavasti semifinaalisuoritusta epävarmempi. Kolmas sija irtosi pistein 82,93.

– Sinne mahtui harmittava määrä virheitä eikä ohjelma ollut meidän tasoinen. Niin kuin usein todetaan, niin tämä on urheilua, joukkueen kapteeni Emmi Reenkola totesi finaalisuorituksen jälkeen.

Myös joukkueen toinen kapteeni, Tuuve Häkkinen oli hämmentynyt joukkueen suorituksesta.

– Mielestäni olimme valmistautuneet todella hyvin. Olemme tehneet koko kauden todella paljon työtä ja otimme opiksi viime vuoden virheistä.

Suomi on voittanut maailmanmestaruuden vuosina 2018–2022 ja viime vuonna joukkue otti MM-hopeaa.

– Saimme MM-mitalin siitä huolimatta, että suorituksessa oli paljon virheitä. Ei ollut itsestäänselvyys tämä pronssikaan. Samaan aikaan tietysti harmittaa, koska emme tulleet hakemaan pronssia vaan kultaa, Häkkinen totesi.

Suomen ero Yhdysvaltoihin oli lähes 10 pistettä ja Ruotsiin 5,8 pistettä. Ruotsi on ollut MM-mitaleilla edellisen kerran vuonna 2018.

– Olen onnellinen Ruotsin puolesta. He ovat tehneet pitkään todella hyvää työtä ja nyt se palkittiin. Se on myös aitoa onnellisuutta heidän puolestaan, Reenkola myöntää.

Junioreille kolme mitalia

Naisten cheermaajoukkueen MM-pronssin lisäksi Suomi saavutti MM-hopeaa tyttöjen cheersarjassa sekä junioreiden sekacheersarjassa ja pronssia junioreiden cheertanssisarjassa.

Puolestaan Suomen cheertanssimaajoukkue ylsi MM-kilpailuissa neljänneksi. Joukkue oli semifinaalin jälkeen kuudentena, mutta onnistui kipuamaan onnistuneen finaaliohjelman myötä kaksi sijaa ylöspäin. Mestaruus meni Yhdysvaltoihin. Japani otti hopeaa ja Meksiko pronssia.

Yle näyttää koosteen cheerleadingin MM-kilpailuista sunnuntaina 28.4. kello 15.45 alkaen TV2:lla.

Suosittelemme