Suomalaistähdet juhlivat taas Ruotsin mestaruutta – finaalissa 16 000 katsojaa: ”Nyt ollaan isoissa valoissa”

Thorengruppen on jälleen Ruotsin naisten salibandymestari. Miehissä Mika Kohosen luotsaama Storvreta uusi mestaruutensa, mutta nyt kentällä juhli myös Gabriel Kohonen.

Team Thorengrobben voitti neljännen kerran perättäin salibandyn naisten Ruotsin mestaruuden.
Mika Halonen,
Bettina Törnvall,
Sakari Lund

Suomalaiskaksosten, hyökkääjätähtien Veera ja Oona Kaupin sekä puolustaja My Kippilän edustama Team Thorengruppen juhlii neljättä kertaa perättäin salibandyn Ruotsin mestaruutta. Uumajalaisseura kaatoi finaalissa Pixbon maalein 6–3. Pixbossa ei pelaa suomalaisia.

– Ihan loistavat fiilikset. Koko kausi tehty duunia tämän ison unelman eteen ja onnistuttiin taas voittamaan. Ihan mieletön fiilis, iloitsi Veera Kauppi, jonka Yle Urheilu tavoitti puhelimitse juhlahumusta.

Samat joukkueet kohtasivat finaalissa neljättä kertaa peräkkäin. Thorengruppen oli voittanut kolmessa edellisessä finaalissa Pixbon vain maalin erolla.

Nyt finaaliottelu pelattiin Tukholman Friends Arenalla. Ruotsin jalkapallomaajoukkueen ja AIK:n kotistadionina toimivassa areenassa salibandyfinaalia seurasi lähes 16 000 katsojaa. Se oli naisten salibandyn uusi katsojaennätys.

– Ihan mieletöntä. Tietysti olen aina unelmoinut isoista peleistä. Ehkä siinä kentällä ei niin ehdi sitä tunnelmaa aistimaan, mutta kyllä sen toki huomaa, että nyt ollaan isoissa valoissa, Veera Kauppi hehkutteli.

Team Thurengrubbenin ja Pixbon välisen finaaliottelun maalikooste.

Thorengruppen siirtyi 2–0-johtoon avauserän lopussa, kun Veera Kauppi ohjasi maalin edestä Maja Viströmin syötön verkkoon. Pixbo kavensi kuitenkin toisessa erässä ottelun 1–2:een.

Uumajalaisseura paineli päätöserän alussa 4–1 johtoon. Oona Kauppi syötti joukkueensa neljännen maalin.

Epätoivoinen Pixbo päätti ottaa hyvissä ajoin maalivahtinsa pois ja nousi sen myötä kertaalleen maalin päähän. Tilanne kostautui kuitenkin erän lopussa, kun Cajsa Alm iski Thorengruppenin kaksi viimeistä maalia tyhjiin. Veera Kauppi syötti Almin 5–3-osuman.

Kaupin sisarukset ovat olleet mukana Thorengruppenin riveissä kaudesta kaudesta 2020–21. Veera Kauppi, 26, valittiin tammikuussa neljättä kertaa urallaan maailman parhaaksi naispelaajaksi.

Kaupin siskokset ovat juhlineet siis mestaruutta jokaisella kaudellaan Thorengruppenissa. Kippilälle mestaruus oli kolmas.

– Noo... Hyvin on näköjään nyt mennyt, mutta se on kovaa duunia kaikilta tässä jengissä. Haluamme kehittyä ja olemme harvoin tyytyväisiä. Uskon, että se on menestysresepti, Veera Kauppi hymähti.

Kauppi naurahti kysymykselle juhlasuunnitelmista. Vielä haastatteluhetkellä pää oli kohtalaisen pyörällä.

– Meillä on Ruotsin liigan ja salibandyliiton illallinen illalla, siihen asti ihan vapaata leikkiä, Kauppi väritteli.

– Äsken olimme tunnin kirjoittelemassa nimmareita fanialueella. Aika on kulunut nopeasti. Nyt on pizzan pala kädessä. Eiköhän tästä pikkuhiljaa pääse juhlan tunnelmaan.

Ruotsissa myös miesten salibandyliigan superfinaalissa nähtiin suomalaisjuhlaa. Lajilegenda Mika Kohosen valmentama Storvreta kaatoi finaalissa Pixbon 8–5 ja onnistui voittamaan toisen peräkkäisen mestaruutensa.

Viime keväänä Kohonen voitti uransa viidennen Ruotsin mestaruuden, mutta valmentajana se oli ensimmäinen.

Tällä kaudella joukkueessa oli kuitenkin kaksi Kohosta, sillä Mika Kohosen poika Gabriel Kohonen, 20, on noussut Storvretan ykköspyssyjen joukkoon.

Synnyinmaataan Ruotsia maajoukkuetasolla edustava Gabriel saalisti finaalissa yhden syöttöpisteen.

Miesten finaalia oli seuraamassa 18 370 katsojaa, mikä on salibandyssa uusi maailmanennätys, kertoo Aftonbladet. Edellinen ennätys rikkoontui jokusella sadalla.

– Tämä on maagista, kuvaili finaalin ykkössankari, hattutempun iskenyt Otto Weidman.

Suosittelemme