BK-46 käsipallon Suomen mestariksi kolmatta kertaa peräkkäin – Nico Rönnberg häikäisi

BK-46 ja GrIFK uusivat viimevuotiset Suomen mestaruutensa miesten ja naisten käsipallossa.

BK-46 juhlii Suomen mestaruutta.
BK-46 voitti Cocksin finaaleissa suoraan kolmessa ottelussa. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Emma Hyyppä

Karjaalainen BK-46 juhlii kolmatta peräkkäistä käsipallon Suomen mestaruuttaan. BK-46 voitti Cocksin kolmannessa finaalissa maalein 37–33 (18–15) ja jyräsi mestariksi otteluvoitoin 3–0.

Cocks haastoi BK-46:n vielä toisen jakson alussa, kun isäntien johto oli vain kaksi maalia. BK piti johtonsa loppuun asti ja oli lopulta parempi neljän maalin erolla riihimäkeläisiin.

Erityisesti BK:n Nico Rönnberg oli Cocksille hyvin vaikea pideltävä. Hän teki ottelussa peräti 17 maalia. BK-46:n kapteeni Sebastian Säkkinen hehkuttaa maalitykkiä, joka on äärimmäisen tärkeä pelaaja karjaalaisille.

– Sanotaan näin, että jos olisimme voittaneet 18 maalilla, silloin Nico ei olisi tärkeä. Mutta nyt Nicon maalit ovat tosi tärkeitä. Hän syttyy, kun on kotihalli ja tupa täynnä. Hän on sellainen pelaaja, joka painaa päälle ihan loppuun asti ja pistää pallon vaikka väkisin maaliin, Säkkinen sanoo.

Ottelua seurasi paikan päällä reilut 1 300 katsojaa.

BK-46 on voittanut historiansa aikana peräti 23 Suomen mestaruutta miesten käsipallossa. Tämänkertaisessa finaalisarjassa BK-46 oli huimassa vedossa.

– Kroppa on ihan väsynyt, ja niin on varmaan kaikilla muillakin. Olo on helpottunut, kun mestaruus on täällä Karjaalla. Iso kunnia voittaa kotihallissa tämän joukkueen kapteenina. Nyt voimme juhlia, Säkkinen kertoo.

GrIFK naisten Suomen mestariksi

Grankulla IFK voitti perjantain naisten Suomen mestaruuden toista kertaa peräkkäin. Se kukisti ratkaisevassa viidennessä loppuottelussa HIFK:n 29–23 (12–12) ja nappasi mestaruuden voitoin 3–2.

HIFK johti ottelusarjaa 2–0, mutta GrIFK voitti kolme ottelua putkeen ja nousi mestaruuteen.

Ottelu pelattiin loppuunmyydyssä Helsingin Urheilutalossa 700 katsojan edessä.

Sebastian Säkkistä haastatteli Bubi Asplund.

Suosittelemme