Liverpool töpeksi jälleen, kentän laidalla outo yhteenotto – Mohamed Salahilta raju kommentti mediakäytävällä

Liverpool vaikuttaa sössineen Valioliigan mestaruusjahdin. Yleensä rauhalliselta Mohamed Salahilta nähtiin poikkeuksellinen turhautuminen.

Mohamed Salah ja Klopp ottivat yhteen 27.4.2024.
Brittimediat uutisoivat isoin kirjaimin Mohamed Salahin ja Jürgen Kloppin yhteenotosta. Kuva: Getty Images
Mika Halonen

Jalkapallon Englannin Valioliigassa kolmen kovan mestaruuskamppailusta onkin tulossa kaksintaisto. Liverpool on sössinyt mestaruusmahdollisuutensa huhtikuussa karusti.

Huhtikuun kuudessa liigapelissään Liverpool menetti pisteitä seuraavasti: tasapeli vieraissa Manchester Unitedia vastaan, tappio kotona Crystal Palacelle, tappio paikallispelissä Evertonille ja nyt lauantaina tasapeli West Hamin vieraana.

Lisäksi Eurooppa-liigan puolivälierissä Liverpool jäi italialaisen Atalantan jalkoihin.

Valioliigan sarjakärki Arsenal kohtaa sunnuntaina Pohjois-Lontoon paikallispelissä Tottenhamin ja sarjakakkonen Manchester City pelaa Nottinghamin vieraana.

JoukkueOttelutPisteet
Arsenal3477
Manchester City3376
Liverpool3575
Aston Villa3466
Tottenham3260
Manchester United3454
Newcastle3453

Salahin turhautuminen purkautui

Liverpoolin suurena syntinä viime aikoina on ollut, että joukkue on herännyt otteluihin vasta vastustajan mentyä johtoon. Hyökkäyspäässä Liverpool ei ole kuitenkaan enää saanut riittäviä tehoja aikaiseksi.

Nytkin Liverpoolin pallonhallintaprosentti oli West Hamia vastaan yli 71 ja laukauksia se sai aikaan 28, mutta niin vain kotijoukkue meni johtoon. 43. minuutilla Jarrod Bowen pukkasi kulmapotkusta jo kauden 16. osumansa.

Liverpool tuli toisen puoliajan alussa tasoihin Andy Robertsonin laukauksella. Liverpool karkasi johtoon, kun Cody Gakpo laukoi 65. minuutilla, ja pallo meni kahden West Hamin kenttäpelaajan sekä maalivahti Alphonse Areolan kautta sisään.

West Ham kuittasi tasoihin 77. minuutilla, kun Michail Antonio puski pallon Bowenin keskityksestä verkkoon.

Sen jälkeen nähtiin ottelun puhuttavin tilanne. Viimeistä kauttaan Liverpoolia valmentava Jürgen Klopp teki triplavaihdon. Kentälle tulivat puolustaja Joe Gomez sekä hyökkäspään tähdet Mohamed Salah ja Darwin Nunez.

Tässä vaiheessa Klopp ja egyptiläistykki Salah ajautuivat rajuun sanalliseen yhteenottoon. Klopp sanoi Salahille jotain, minkä jälkeen Salah vaikutti kovin hermostuneelta ja elehti vahvasti käsillään.

Mohamed Salah ja Klopp ottivat yhteen 27.4.2024.
Kuva: Getty Images

Klopp perääntyi tilanteesta, mutta Salah jatkoi turhautunutta elehtimistään, kunnes Nunez ja Gomez työnsivät hänet pois.

Ottelun jälkeen Salah ei pysähtynyt haastattelualueella, raportoi Sky Sports.

– Jos puhun tänään, siitä syttyy tulipalo, Salah kuitenkin ilmoitti.

Myöhemmin Klopp kieltäytyi paljastamasta, mistä tapaus johtui, mutta totesi, että asiat on puhuttu jo läpi pukuhuoneessa.

Klopp myös vastasi, että ”se on vaikutelmani, kyllä”, kun häneltä kysyttiin, onko tapaus käsitelty myös Salahin mielestä.

TNT Sportsin asiantuntija, entinen Liverpool-hyökkääjä Peter Crouch kommentoi, että vastaavat yhteenotot eivät näytä hyvälle seuran kannalta.

Salah on iskenyt tällä kaudella 17 maalia 29 liigapelissä, mutta tullut viime aikoina useamman kerran vaihdosta kehiin.

– Salah on pelaaja, joka on aloittanut suurimman osan Liverpoolin peleistä, ja hän on varmasti kiukkua täynnä aloittaessaan vaihtopenkillä. Mutta kukaan ei halua nähdä tuollaista managerin ja avainpelaajan välillä, Crouch sanoi BBC:n mukaan.

Liverpoolin entinen puolustaja Stephen Warnock totesi BBC:lle, että tilanteessa nähtiin ”egojen yhteentörmäys”. Myös hän koki, että Salah on turhautunut tilanteeseensa.

– Siinä on kaksi ihmistä, jotka ovat yhtä tärkeitä seuralle. Noiden kahden välisen yhteyden on perustuttuva kunnioitukseen siitä, kuinka he ovat auttaneet toistensa uria.

Mohamed Salah.
Mohamed Salah on Liverpoolin historian viidenneksi paras maalintekijä kaikki kilpailut mukaan lukien (210 maalia). Kuva: PA Images / Getty Images

Lähteekö myös Salah?

Useat brittimediat, kuten BBC, uutisoivat äskettäin, että Liverpool on löytänyt seuraajan Kloppille. Tietojen mukaan Kloppin korvaa tänä kesänä hollantilaisseura Feyenoordin päävalmentaja Arne Slot.

Slot vahvisti aiemmin tällä viikolla neuvottelut ESPN:lle. Mediatietojen mukaan Liverpool maksaa Feyenoordille noin 11 miljoonan euron siirtokorvauksen.

Klopp on valmentanut Liverpoolia vuodesta 2015 saakka. Joukkue on voittanut tänä aikana muun muassa Mestarien liigan sekä Valioliigan.

Slot puolestaan valmensi Feyenoordin Hollannin mestariksi viime kaudella. Tällä hetkellä joukkue on sarjassa toisena, yhdeksän pistettä PSV Eindhovenin takana.

Slot on ollut Feyenoordin päävalmentajana vuodesta 2021. Hän johdatti joukkueensa Konferenssiliigan finaaliin ensimmäisellä valmennuskaudellaan, mutta mestaruuden vei AS Roma.

– Pidän siitä, miten hänen joukkueensa pelaa jalkapalloa, Klopp kommentoi perjantaina mahdollista seuraajaansa.

Aarne Slot sateenvarjon kanssa.
Arne Slot, 45, siirtyy Hollannista Liverpoolin peräsimeen, kertoivat brittimediat jo varmana. Kuva: Getty Images

Myös Salahin tulevaisuudella on spekuloitu. Hän on tehnyt 210 maalia 346 ottelussa seitsemän vuoden aikana Liverpoolissa. Hänen sopimuksensa päättyy kauden 2024–25 jälkeen.

Salah on yhdistetty huhuissa Saudi-Arabiaan, ja huhut ovat alkaneet kiertää jälleen.

Entinen Rangers-hyökkääjä Ally McCoist totesi TNT Sportsille, että Salah on yksi Valioliigan historian parhaita pelaajia ja ollut Liverpoolille fantastinen hyökkääjä.

– Mutta hänen kuntonsa on heikentynyt ja minusta näyttää siltä, ​​että hän saattaa siirtyä. Se saattaa sopia molemmille osapuolille – Salahille voi sopia siirtyä eteenpäin ja Liverpoolille voi sopia, että se pääsee investoimaan siirrosta saamiaan rahoja.

ManU töpeksi taas

Valioliigan muissa otteluissa lauantaina esimerkiksi Manchester United jäi 1–1-tasapeliin viimeistä edellisenä olevan Burnleyn kanssa.

Brassihyökkääjä Antony teki 79. minuutilla kauden ensimmäisen liigamaalinsa, mutta sen jälkeen Andre Onana sekoili vastaantulossaan ja nyrkkeili Zeki Amdounia päähän. Amdouni teki seuranneesta rankkarista maalin.

Kuudesta viimeisestä liigapelistään ManU on voittanut vain sarjajumbo Sheffield Unitedin.

Newcastle jyräsi Sheffield Unitedin 5–1. Alexander Isak teki 26. minuutilla Newcastlen 1–1-tasoituksen.

Maali oli Isakille kauden 18:s. Hänestä tuli kaikkien aikojen paras ruotsalainen maalintekijä yhdellä Valioliigan kaudella. Zlatan Ibrahimovic teki 17 maalia Manchester Unitedille kaudella 2016–17.

Lauantain kaikki Valioliiga-tulokset löydät tästä linkistä ja sarjataulukon täältä.

Suosittelemme