Satumaista! Leverkusen pelasti tappiottoman putkensa taas lisäajalla – järjetön tilasto kertoo kaiken hullusta kaudesta

Lukas Hradeckyn Leverkusen nousi jälleen kuilun partaalta ja pelasti tappiottoman putkensa. Robert Andrich tasoitti Stuttgartia vastaan lisäajan kuudennella minuutilla.

Lukas Hradecky.
Lukas Hradecky ja kumppanit ottivat ilon irti jälleen yhdestä viime hetken maalista. Kuva: EPA-EFE
Jussi Vainikka

Lukas Hradeckyn edustama Leverkusen kirjoittaa villiä historiaa jalkapallon Saksan Bundesliigassa ja koko lajissa yleensä.

Saksan mestaruuden kaksi viikkoa sitten varmistanut Leverkusen nousi toista viikkoa perättäin kuilun partaalta tasoihin. Nyt vastassa oli Stuttgart, joka johti vieraskentällä 2–1 vielä lisäajan täyttyessä.

Leverkusen sai vielä yhden sivuvapaapotkun, kun kellossa oli 90+6 minuuttia. Florian Wirtzin keskitys jäi pelattavaksi maalin eteen, josta Robert Andrich tälläsi pallon maaliin pelaajien ja katsojien hämmästykseksi.

Robert Andrichin maali Leverkusenille.
Robert Andrich laukoo... Kuva: IMAGO/pepphoto/ All Over Press
Leverkusen.
...ja sinnehän se uppoaa... Kuva: IMAGO/Uwe Kraft/ All Over Press
Robert Andrich.
...ei muuta kuin tuulettamaan! Kuva: EPA-EFE

Hämmästykseksi siksi, että täysin sama tapahtumasarja nähtiin jo viime viikolla. Silloin Josip Stanisic puski tasoitusmaalin Dortmundin verkkoon lisäajan seitsemännellä minuutilla Wirtzin kulmapotkusta.

Leverkusen on enää kolmen ottelun päässä historiallisesta tappiottomasta kaudesta Bundesliigassa. Muissakaan kilpailuissa se ei ole hävinnyt koko kaudella yhtään ottelua. Tappioton putki on nyt 46 ottelun mittainen.

Xabi Alonso.
Päävalmentaja Xabi Alonso ei ollut uskoa näkemäänsä. Kuva: Getty Images
Stuttgartin maalivahti Nubel.
Stuttgartille tasapeli oli paha takaisku taistelussa sarjan toisesta sijasta. Maalivahti Alexander Nübel hautautui pelipaitaansa. Kuva: Getty Images

Bundesliigan verkkosivujen mukaan Andrichin maali oli Leverkusenille kaikissa kilpailuissa uskomattomasti jo kauden 17. maali, joka on tehty 90. minuutilla tai lisäajalla. Hradecky pelasi Stuttgartia vastaan koko ottelun.

Villeimpien Leverkusenin viime hetkien nousujen joukkoon mahtuu muun muassa kaksi lisäaikamaalia azerbaidzanilaisen Qarabagin verkkoon Eurooppa-liigan neljännesvälierissä. Bundesliigassa Leverkusen nousi maaliskuun lopussa 2–1-voittoon Hoffenheimista oltuaan tappiolla vielä 88. minuutilla.

Leverkusen on edellisen kerran hävinnyt viime vuoden toukokuussa Eurooppa-liigan välierissä vierasottelussa AS Romaa vastaan. Kuinka ollakaan, samat joukkueet kohtaavat samalla stadionilla saman kilpailun samassa vaiheessa tulevana torstaina.

Leverkusenilla on mahdollisuus triplamestaruuteen, sillä se pelaa toukokuun 25. päivä Saksan cupin loppuottelussa Kaiserslauternia vastaan.