Finnairin Chicago–Helsinki-lennolla konevika – kääntyi New Yorkiin

Vikatilanteen takia toinen koneen moottoreista jouduttiin sammuttamaan. Finnairin mukaan kone pystyy lentämään yhdelläkin moottorilla hyvin.

Finnair A330
Konevian saanut Finnairin lentokone oli saman mallinen, kuin Helsinki-Vantaalla kuvattu Airbus A330. Arkistokuva. Kuva: Yle
Jari Strömberg

Finnairin lento Chicagosta Helsinkiin sai konevian ja joutui kääntymään New Yorkiin tänä aamuna.

Kone joutui vikatilanteen takia sammuttamaan toisen moottorinsa ja kääntymään noin kolmen tunnin lennon jälkeen. Kone laskeutui turvallisesti New Yorkiin sunnuntaiaamuna noin kello 10 Suomen aikaa.

– Toiseen moottoriin tuli vika ja moottori jouduttiin sen vuoksi sammuttamaan. Sitten kone ”diverttasi” eli kääntyi New Yorkiin, johon se laskutui turvallisesti, Finnairin viestintäjohtaja Päivyt Tallqvist kertoo.

Airbus A330 -tyyppisessä koneessa oli 194 matkustajaa ja kymmenkunta miehistön jäsentä.

Finnairin mukaan kone on hyvin lennettävissä myös yhden moottorin ollessa sammuneena ja laskeutuminen tehdään normaalisti.

– Varmasti on matkustajista tuntunut erikoiselta, kun Helsinkiin ollaan menossa ja New Yorkiin päädytään, mutta tällaisiin tilanteisiin lentäjät on koulutettu ja niihin ollaan varauduttu. Konetta pystyy ihan turvallisesti operoimaan yhdelläkin moottorilla, Tallqvist sanoo.

Matkustajat reititetään uudelleen tai majoitetaan tarpeen mukaan, Finnarilta kerrotaan.

Kone joutuu New Yorkissa tekniseen tarkastukseen ja yhden koneen puuttuminen Finnairin laivastosta aiheuttaa joidenkin lentojen muutoksia tai perumisia.

Korjaus klo 13.25: Muutettu uudelleenreititysten ja majoitusten aikamuoto.

Suosittelemme