Levin kännilaskijat nousivat otsikoihin Norjassa – ”Olen nähnyt paljon pahempaakin”, mukana ollut portsari kertoo sanomalehdelle

Norjalaislehden haastatteleman tromssalaismiehen mielestä norjalaiset käyttäytyivät Levillä hyvin.

Nainen laskee suksilla Levi-kyltin ohi.
Norjalaiset nuoret viihtyvät keväisinä viikonloppuina Levillä bilettämässä ja laskemassa. Kuvituskuva. Kuva: Juuso Stoor / Yle
Eeva Kuivas

Levin laskettelurinteessä kaatuilleet humalaiset laskijat ovat nousseet otsikoihin Norjassa. Yle kertoi viime viikolla, että päivän rinneravintolassa bilettänyt ja sen jälkeen riskialttiilla tyylillä rinnettä alas lasketellut porukka koostui norjalaisista nuorista.

Norjalainen Finnmarken-sanomalehti siteeraa viime viikonloppuna julkaistussa maksumuurin takana olevassa jutussa Yleä ja muuta aiheesta uutisoinutta suomalaismediaa.

Juttuun on lisäksi haastateltu Joachim Kristiansenia, joka oli yksi monista rinneravintola Tuikussa toissa viikon lauantaina aikaansa viettäneistä tromssalaisista.

Kristiansenin mukaan suomalainen media on ottanut tapauksen liian vakavasti. Hänen mielestään norjalaiset käyttäytyivät hyvin.

– Olen ollut portsarina Tromssassa kahdeksan vuotta ja nähnyt paljon, paljon pahempia asioita kuin täällä, Kristiansen kertoo Finnmarkenille.

Hänen mukaansa pari ihmistä juopui ja heidät ohjattiin ulos Tuikusta. Järjestelyt olivat kunnolliset ja paikalla oli paljon vartijoita.

33-vuotias Kristiansen oli ensimmäistä kertaa Levillä. Hänen mukaansa kyseessä oli ”siisti kokemus” ja Tuikussa oli ”hieno tunnelma”.

– Pidän myös siitä, että voi aloittaa ja lopettaa aikaisin. Se oli ohi kello 17, Kristiansen sanoo viitaten Tuikun aikaiseen sulkemisaikaan.

Toimittaja Aliisa Ristmeri kertoo minuutin uutisvideolla, mistä Levin tapauksessa oli kyse.

Suosittelemme