Joensuun kaupungin johto käsittelee kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Timo Vornasen rikosepäilyjä

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jere Nuutisen mukaan kyseessä on hyvin poikkeuksellinen tilanne.

perussuomalaisten kansanedustaja Timo Vornanen eduskunnassa Helsingissä.
Kansanedustaja Timo Vornasta epäillään vakavista rikoksista. Hän toimii myös Joensuun kaupunginvaltuutettuna. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva
Laura Kosonen

Perussuomalaisten kansanedustaja ja Joensuun kaupunginvaltuutettu Timo Vornasen rikosepäilyjä käsitellään tänään maanantaina kaupungin päättäjien keskuudessa. Vornasen epäillään ampumatapauksesta helsinkiläisen yökerhon edustalla perjantaina aamuyöllä. Poliisi tutkii tapausta nimikkeillä törkeän pahoinpitelyn yritys ja ampuma-aserikos.

– Tilanne kuulostaa vakavalta, mutta vielä en pysty ottamaan mitään kantaa seuraamuksiin, sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jere Nuutinen (kesk.).

Nuutinen kertoo, että tapauksesta on tarkoitus keskustella tänään tarkemmin kaupunginjohtajajan ja kaupungin lakimiehen kanssa. Kaupungin johto odottaa lisää tietoja poliisin esitutkinnasta. Joensuun kaupunginhallitus ja -valtuusto kokoontuvat tänään normaalin aikataulunsa mukaisesti.

– Kyseessä on hyvin poikkeuksellinen tilanne, Nuutinen sanoo.

Nuutisen mukaan kaupunginvaltuusto on se toimielin, joka päättää valtuutetun mahdollisuuksista jatkaa luottamustehtävissä, mikäli rikosepäilyt osoittautuvat paikkansa pitäviksi.

Suosittelemme