Pelottava loukkaantuminen hiljensi yleisön Espoossa – Pikkuleijonat jatkoi MM-kotikisojaan voitokkaana

Pikkuleijonat voitti Slovakian 4–0 Espoossa alle 18-vuotiaiden jääkiekon MM-kisoissa. Toisessa erässä nähtiin ikävä tilanne, kun Slovakian puolustaja Samuel Kupec loukkaantui.

Lääkintähenkilökuntaa hoitamassa Slovakian Samuel Kupecia jääkiekon U18-maailmanmestaruuskisoissa ottelussa Slovakia–Suomi Espoossa 28. huhtikuuta 2024. Kupec loukkaantui toisen erän alussa tultuaan Suomen Heikki Ruohosen taklaamaksi.
Lääkintähenkilökuntaa hoitamassa Slovakian Samuel Kupecia. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Mika Halonen

Espoossa pelattava jääkiekon alle 18-vuotiaiden poikien MM-kilpailujen alkusarjaottelu Slovakia–Suomi sai toisen erän alussa pelottavan käänteen.

Pikkuleijonien Heikki Ruohonen taklasi Slovakian päädyssä maalin takana puolustaja Samuel Kupecia. Slovakkipelaaja jäi makaamaan jäälle mahalleen.

Kupecin avuksi säntäsi lääkintähenkilökuntaa. Jäällä tehtyjen hoitotoimenpiteiden ajaksi hänen eteensä tuotiin mustat sermit näkösuojaksi. Kupec vietiin kaukalosta paareilla näkösuojien ympäröimänä.

Tilanteessa ei ollut kovaa vauhtia. Ruohonen työnsi Kupecia selästä juuri, kun slovakkipakki oli kääntymässä päädyssä takaisin maalinsa taakse.

Ruohonen sai videotarkastuksen jälkeen suihkukomennuksen laitataklauksesta.

Discoveryn toimittaja Anni Jämsä raportoi Kupecin tilanteesta pukukoppikäytävältä toisen erätauon alussa.

– Sen verran tilannepäivitystä täältä, että hetki sitten hän lähti jatkotutkimuksiin, mutta on tajuissaan ja pystyi keskustelemaan Slovakian lääkärin kanssa.

Samuel Kupecin loukkaantuminen pelästytti Espoossa. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Discoveryn asiantuntija Antti-Jussi Niemi harmitteli tilannetta studiossa. Hänen mielestään tilanteessa oli sekä huonoa onnea että harkitsematon teko Ruohoselta.

– Siinä pakki kääntyi juuri ennen, mikä loi sen itse tapahtuman. Vähän työnnettiin yläselästä. Sittenhän se on huonoa tuuria, miten pään lyö ja missä kulmassa. Erittäin ikävä tilanne. Vähän turha työntö yläselkään. Kun taklaus on menossa ja näkee selän, niin sinne yläselkään ei pitäisi työntää.

Pikkuleijonat jyräsi avauserässä 4–0-johdon. TPS-hyökkääjä Emil Hemming avasi maalihanat ylivoimalla ajassa 6.27.

Kakkoserässä suihkukomennuksen saanut Kiekko-Espoon hyökkääjä Ruohonen iski 2–0-lukemat alle minuutti avausmaalista.

Avauserän lopulla osuivat TPS:n Kasper Pikkarainen ja KalPa-nuorukainen Joona Saarelainen.

Leijonien MM-leirityksessä aiemmin mukana ollut Jukurit-sensaatio Konsta Helenius ja Kiekko-Espoon Tuomas Suoniemi keräsivat kaksi syöttöpistettä mieheen.

Avauserän jälkeen ottelussa ei enää maaleja nähty.

Suomen Emil Hemming ja Lauri Sinivuori jääkiekon U18-maailmanmestaruuskisoissa ottelussa Slovakia–Suomi Espoossa 28. huhtikuuta 2024.
Emil Hemming (vas.) vastasi Suomen avausmaalista. Hän on ollut kolmessa ottelussa Suomen ykköstykki tehoin 4+1. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Turnauksen aiemmissa otteluissaan Pikkuleijonat oli voittanut Latvian 3–1 ja Norjan 7–0.

Suomi päättää alkulohkonsa USA:ta vastaan tiistaina, vappuaattona. Panoksena on lohkovoitto.

Turnaus pelataan Espoossa ja Vantaalla 25.4.–5.5.2024. Joukkueita on 10 ja ne on jaettu kahteen alkulohkoon. Kummastakin alkulohkosta neljä parasta etenee puolivälieriin.

Suomen otteluohjelman, sarjataulukot ja muuta tietoa kisoista löydät tästä linkistä (teksti-tv).