Puoluesihteeri: PS:n eduskuntaryhmä käsittelee Vornasen ampumistapausta torstaina

Torstain kokous on näillä näkymin ensimmäinen virallinen kokous, jossa asiaa käsitellään, Harri Vuorenpää kertoi Ylen aamussa.

Harri Vuorenpää pitää puhetta.
Harri Vuorenpää perussuomalaisten puoluekokouksessa Tampereella elokuussa 2023. Kuva: Silja Viitala / Yle
Topias Peltonen

Perussuomalaisten puoluesihteeri Harri Vuorenpää kertoi Ylen aamussa, että viime viikolla ampumavälikohtauksen vuoksi pidätetyn kansanedustaja Timo Vornasen tilannetta käsitellään eduskuntaryhmän kokouksessa torstaina.

Vuorenpää ei ota tässä vaiheessa kantaa mahdollisiin toimiin, kuten Vornasen erottamiseen eduskuntaryhmästä.

– En lähde spekuloimaan tässä kohtaa. Tulemme asiaan suhtautumaan sen vaatimalla vakavuudella ja toimimaan sen mukaisesti.

Vuorenpään mukaan puolue seuraa tarkalla silmällä asian etenemistä ja sisäisiä keskusteluja käydään koko ajan. Torstain kokous on kuitenkin näillä näkymin ensimmäinen virallinen kokous, jossa asiaa käsitellään.

Eduskuntaryhmä on ollut yhteyksissä Vornasen kanssa, mutta Vuorenpää ei avannut keskustelujen sisältöjä vedoten poliisitutkinnan keskeneräisyyteen. Hän korostaa, että on tarpeen saada tarkka selvitys siitä, mitä todellisuudessa on tapahtunut.

– Olemme pyrkineet siihen, että annamme viranomaisille työrauhan ja ettemme jaa spekulatiivista tietoa eteenpäin.

perussuomalaisten kansanedustaja Timo Vornanen eduskunnassa Helsingissä.
Timo Vornanen on ensimmäisen kauden kansanedustaja. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Tapauksessa paljon avoimia kysymyksiä

Ampuminen tapahtui torstain ja perjantain välisenä yönä Helsingissä Bar Ihkun edessä. Poliisin lauantaina antaman tiedotteen mukaan Vornaselle oli tullut riitaa toisen seurueen henkilöiden kanssa, hän oli ottanut esiin pienikaliperisen aseen ja ampunut laukauksen maata kohti.

Poliisin mukaan aseen piippu oli ollut suunnattuna ihmisiä päin, mutta hän ei varsinaisesti tähdännyt sillä ihmisiä. Tilanteesta on olemassa videotallenne.

Tapausta tutkitaan törkeän pahoinpitelyn yrityksenä ja ampuma-aserikoksena. Vornanen päästettiin pidätyksen jälkeen vapaaksi lauantaina.

Vornanen ilmoitti sunnuntaina jäävänsä kahden viikon sairauslomalle. Tapauksessa on paljon avoimia kysymyksiä, kuten miksi kansanedustaja on liikkunut Helsingin yöelämässä aseen kanssa.

Savo-Karjalan vaalipiiristä valittu Timo Vornanen on myös Joensuun kaupunginvaltuutettu. Kaupungin johto aikoo käsitellä ampumistapausta tänään maantaina.

Vornanen toimii eduskunnassa muun muassa suojelupoliisia valvovan tiedusteluvalvontavaliokunnan jäsenenä. Puoluesihteeri Vuorenpää ei ottanut kantaa, voiko hän jatkaa tässä tehtävässä.

Katso koko Harri Vuorenpään haastattelu Ylen aamusta:

Suosittelemme