Saaristolaismarkkinoilla Turun Aurajokirannassa tehtiin viikonloppuna päiväkohtainen kävijäennätys

Kalastusmestari Lauri Rantasen mukaan aurinkoinen sää veti Aurajokirantaan lauantaina ja sunnuntaina yli 26 000 ihmistä.

Useita kymmeniä ihmisiä kävelee Aurajokirannassa markkinakojujen välissä aurinkoisessa säässä.
Kuva: Lassi Lähteenmäki / Yle
Heinimaija Hirvonen

Turun Saaristolaismarkkinat houkutteli Aurajokirantaan viikonloppuna yli 58 000 kävijää.

Kävijämäärä kasvoi viime kevään tapahtumasta yli 10 000 ihmisellä, kertoo tapahtuman järjestäjä Länsi-Suomen Kalatalouskeskus tiedotteessa.

Perjantain koleassa sadesäässä kävijämäärä jäi 6 000:een, mutta lauantaina ja sunnuntaina lämmin ja aurinkoinen kevätsää veti markkinoille runsaasti ihmisiä.

Kalastaja Vento Aalto Pyhämaalta oli tyytyväinen sekä säähän että kävijämäärään.

Lauantaina ja sunnuntaina Aurajokirannassa vieraili molempina päivinä yli 26 000 kävijää, mikä on Länsi-Suomen Kalatalouskeskuksen kalastusmestari Lauri Rantasen mukaan todennäköisesti päiväkohtainen ennätys markkinoiden historiassa.

Silmälasi- ja lippalakkipäinen iäkäs mieshenkilö seisoo kalatiskin edessä.
Kalastaja Vento Aalto kertoo, että silakan kylkeen kaivataan nykyisin uusia makuja, kuten ananasta ja chiliä. Kuva: Lassi Lähteenmäki / Yle

Kalastaja Aallon mukaan silakka maistuu edelleen turkulaiselle, vaikka eri-ikäisille silakkaa pitääkin tarjoilla vähän eri muodoissa.

– Nuoriso haluaa, että silakasta on otettu nahka pois. Vanhemmat ihmiset taas tykkäävät syödä silakkaa perinteisenä rullana nahkoineen päivineen.

Suosittelemme