Senaatti myy Oulun rautatieaseman ja asemaravintolan

Senaatin Asema-alueet kertoo käynnisteneensä rakennuksista tarjouskilpailun. Oulun kaupunki osti yhtiöltä viime vuonna Oulun linja-autoaseman ja sen tontin.

Talvinen kuapunkimaisema Oulun asema-aukiolta. Keltainen vanha VR:n puinen rautatieasema ja sen takana ruskea kerrostalo. Tien toisella puolella asemaa vastapäätä kerrotaloja ja autoja.
Oulun rautatieasema on peräisin vuodelta 1886. Rautatieasema kuvattuna helmikuussa 2023. Kuva: Risto Degerman / Yle
Nuutti Ruokangas

Oulun rautatieasema ja asemaravintolarakennus myydään. Rakennukset omistava Senaatin Asema-alueet kertoo käynnistäneensä tarjouskilpailun sekä Oulun rautatieaseman ja asemaravintolan rakennuksista.

Molemmat rakennukset sijaitsevat asemakaavan suojelulla alueella. Oulun rautatieasema on peräisin vuodelta 1886 ja asemaravintola on rakennettu miltei viisikymmentä vuotta myöhemmin vuonna 1930. Asemaravintolan tilassa toimii tällä hetkellä muun muassa Taito shop -käsityöliike.

Senaatin Asema-alueet omisti myös aiemmin toisella puolella rataa sijaitsevan linja-autoaseman sekä sen maa-alueen. Oulun kaupunki osti ne viime vuonna.

Huhtikuun 23. päivä pitkään alueelle suunnitellun asemakeskuksen kerrottiin etenevän, kun Oulun kaupungin yhdyskuntalautakunta päätti yksimielisesti esittää kaupungin omistamille yhtiöille Sivakka oy:lle ja Oulun Pysäköinti oy:lle suunnitteluvarauksen myöntämistä radan itäpuolella sijaitseville tonteille.

Yhtiöillä on suunnitelmissa rakentaa alueelle vuokra-asuntoja, pysäköintitalo sekä linja-autoasema.

Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme