Oulun osallistuva budjettiäänestys alkaa toukokuussa – ideoiden kehitykseen jaossa yhteensä 240 000 euroa

Oululaiset voivat äänestää muun muassa liikuntaan ja ulkoilumahdollisuuksiin sekä kulttuuriin liittyvistä ideoista. Tarkoituksena on lisätä asukkaiden vaikutusmahdollisuuksia.

Teatterin lavalla olevista isoista irtokirjaimista on muodotettu sana "Oulu".
Äänestykseen voivat osallistua kaikki tänä vuonna 13 täyttävät tai sitä vanhemmat oululaiset. Kuva: Juha Virranniemi / Yle
Nuutti Ruokangas

Oulussa äänestetään ensi viikosta alkaen kaupungin osallistuvasta budjetista. Osallistuvassa budjetissa äänestetään, mitkä Oulun asukkaiden ideat kaupunki toteuttaa hyvinvoinnin ja viihtyvyyden parantamiseen.

Budjetissa on jaossa yhteensä 240 000 euroa. Summa on Oulun kaupungin mukaan yli kolme kertaa isompi kuin aikaisemmin. Osallistuvan budjetoinnin rahoitus jaetaan kunnille valtiolta hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi.

Osallistuvalla budjetilla pyritään lisäämään asukkaiden vaikuttamismahdollisuuksia sekä heidän ja kaupungin välistä vuoropuhelua.

Äänestykseen tulevat ehdotukset on kerätty tammikuussa oululaisilta. Ehdotukset liittyvät esimerkiksi liikuntaan ja ulkoilumahdollisuuksiin, harrastetoimintaan, hyvinvointiin, kulttuuriin ja ympäristöön.

Äänestys on avoinna viikot 19 ja 20. Äänestykseen voivat osallistua kaikki tänä vuonna 13 täyttävät ja sitä vanhemmat oululaiset. Oulun kaupungin koulujen oppilaat voivat tunnistautua sähköisessä äänestyksessä koulutyössä käytetyllä tunnuksilla.

Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme