Wärtsilä on varautunut laajentamaan Vaasassa, jos tarve tulee

Wärtsilän uudehkot tilat Vaskiluodossa ovat yhtiölle tällä hetkellä riittävät. Pysäköintiongelmakin on tiedossa ja siihen haetaan ratkaisua, toimitusjohtaja lupaa.

Wärtsilä muutti pari vuotta sitten Vaasan keskustan kupeesta Vaskiluotoon rakentamaansa teknologiakeskukseen. Video: Jarkko Heikkinen / Yle
Matti Rinnekangas

Wärtsilä saattaa laajentaa tilojaan Vaasan Vaskiluodossa.

Toimitusjohtaja Håkan Agnevallin mukaan pari vuotta sitten käyttöön otetussa Sustainable Technology Hub -teknologiakeskuksessa on tällä hetkellä tilaa hyvin, mutta jos yhtiön tilantarve jostain syystä joskus muuttuu, keskuksen laajentaminen on mahdollista.

Agnevallin mielestä yhteistyö Vaasan kaupungin kanssa toimii.

– Jos joudumme tilanteeseen, jossa meidän on laajennettava ja lisättävä palvelujamme, luulen, että tällä yhteistyöllä, joka meillä on, tulee olemaan mahdollisuuksia laajentaa lisää, toimitusjohtaja sanoo.

Wärtsilällä on Vaasassa noin 3 000 työntekijää. Siitä noin puolet käy töissä Vaskiluodossa, toinen puolisko Runsorissa.

Vaskiluodossa työntekijöitä on hiertänyt pysäköintipaikkojen vähyys. Monet työskentelevät etänä, mutta siitä huolimatta pysäköintipaikkoja ei tahdo riittää teknologiakeskuksen ympäristössä.

Toimitusjohtaja Agnevallin mukaan pysäköintiongelma on tiedossa, ja sen parantamiseksi on tehty suunnitelmia.

– On kuitenkin vielä hieman liian aikaista kertoa siitä. Kun meillä on ratkaisu valmiina, palaamme asiaan, toimitusjohtaja sanoo.

Moottoreiden valmistus Triestessä lopetettu

Heinäkuussa 2022 Wärtsilä ilmoitti suunnittelevansa tuotantonsa alasajoa Italian Triestessä. Tarkoitus oli keskittää nelitahtimoottoreiden tuotanto Vaasaan.

Agnevallin mukaan Wärtsilällä on nykyään enää yksi moottoritehdas Euroopassa, sillä Triestessä ei enää valmisteta moottoreita. Wärtsilän toiminta Triestessä kuitenkin jatkuu, sillä siellä tehdään tutkimusta ja kehitystä, huoltoa ja koulutusta.

– Työskentelemme niin sanotun teollistamisohjelman parissa löytääksemme tehtaalle uudet omistajat, jotka ottaisivat myös tehtaan työntekijät huomaansa, Agnevall kertoo.

Suosittelemme