Outokummun Hautalammen kaivoshankkeen ympäristölupahakemus on jätetty aluehallintovirastolle

Hautalammen kaivoksen nikkelin ja koboltin määrä riittäisi arvioiden mukaan 50 000–100 000 sähköauton akkuun vuosittain.

Ilmakuva Hautalammen alueesta.
Eurobattery Mineralsin tarkoituksena on ottaa tuotantoon entisen Outokummun kuparikaivoksen koboltti-, nikkeli- ja kuparimalmio. Arkistokuva Hautalammen alueesta. Kuva: Heikki Haapalainen / Yle
Karina Huttunen

Ruotsalainen kaivosyhtiö Eurobattery Minerals edistää akkumetallikaivoshankettaan Outokummussa. Yhtiö tiedottaa jättäneensä aluehallintovirastolle Hautalammen kaivoshankkeen ympäristölupahakemuksen.

– Ympäristölupahakemuksen jättäminen on kriittinen virstanpylväs Eurobattery Mineralsille ja olemme nyt ottaneet suuren askeleen kohti kaivostoimintaa Suomessa, toimitusjohtaja Roberto García Martínez kertoo yhtiön tiedotteessa.

Kaivosyhtiön tarkoituksena on ottaa tuotantoon entisen Outokummun kuparikaivoksen koboltti-, nikkeli- ja kuparimalmio. Yle on uutisoinut aiemmin, että arvioiden mukaan kaivoksen nikkelin ja koboltin määrä riittäisi vuositasolla 50 000–100 000 sähköauton akkuun.

Kaivoshankkeessa on mukana myös Eurobattery Mineralsin 40-prosenttisesti omistama FinnCobalt, jonka Eurobattery Minerals aikoo ostaa kokonaan. Ympäristölupahakemuksen tulosta odottaessa Eurobattery Minerals aikoo viimeistellä FinnCobaltin oston ja jatkaa kaivoshankkeen seuraavien vaiheiden tarkempaa suunnittelua.

Suosittelemme