Nilakan seudun, Vesannon ja Ylä-Savon Osuuspankit yhdistyvät

Kolme osuuspankkia yhdistyy uudeksi Ylä-Savon Osuuspankiksi marraskuun alussa.

Osuuspankin kyltti pankkirakennuksen seinällä.
Pankkien konttoriverkosto pysyy yhdistymisessä ennallaan. Kuvituskuva. Kuva: Stella Brunberg /Yle
Keijo Salokangas

Nilakan Seudun Osuuspankki, Vesannon Osuuspankki ja Ylä-Savon Osuuspankki yhdistyvät. Uusi Ylä-Savon Osuuspankki aloittaa toimintansa marraskuun alussa.

Nilakan Seudun Osuuspankin ja Ylä-Savon Osuuspankin edustajisto sekä Vesannon Osuuspankin osuuskuntakokous päättivät yhdistymisestä yksimielisesti maanantaina.

Yhdistyvät pankit ovat hyvässä kunnossa ja niiden vakavaraisuus on vahva. Yhdistymistä perustellaan tarpeella nykyistä laajempien asiakkuuksien hoitamiselle.

– Vahva pankki pystyy vastaamaan yritysten, maatalouden ja henkilöasiakkaiden rahoitustarpeisiin, sanoo OP Ylä-Savon hallituksen puheenjohtaja Mika Strömberg pankkien tiedotteessa.

Uuden pankin rakentamisessa on huomioitu sääntelystä johtuvat vaatimukset.

– Jokaisen pankin on kyettävä täyttämään itsenäisesti luottohallintoon ja riskienhallintaan liittyvät vaatimukset, sanoo Vesannon Osuuspankin toimitusjohtaja Katri Korhonen.

Pankkien kahdeksan konttorin verkosto pysyy yhdistymisessä ennallaan ja omistaja-asiakkaat siirtyvät uuden pankin asiakkaiksi.

Konttorit sijaitsevat Iisalmessa, Keiteleellä, Kiuruvedellä, Lapinlahdella, Pielavedellä, Sonkajärvellä, Vesannolla ja Vieremällä.

Suosittelemme