Kemijärveläiselle Lohen lomakeskukselle uusi omistaja

Vuonna 1985 perustettu Jorma Vaarala oy:n omistama Lohen Lomakeskus on myyty uudelle kemijärveläisyhtiölle Jauri Resort oy:lle.

Kemijärvellä sijaitseva lomakeskus, kuvassa muun muassa uudehkoja alppitaloja.
Lohen lomakeskus on perustettu vuonna 1985. Jorma Vaarala on ollut yrittäjänä Kemijärvellä yli 50 vuotta. Kuva: Lohen Lomakeskus
Tiinamaija Rantamartti

Kemijärvellä Pöyliöjärven rannalla sijaitseva Lohen lomakeskus vaihtaa omistajaa.

Jorma Vaarala oy:n omistama lomakeskus on myyty uudelle kemijärveläisyhtiölle Jauri Resort oy:lle.

– Miljoonaluokan kaupassa uudelle omistajalle siirtyy muun muassa Hotelli Lohiportti, viisi alppitaloa ja seitsemän pyöröhirsimökkiä sekä vanhan Lohelan päärakennuksen hotellitontti rakennusoikeuksineen, Jorma Vaarala kertoo.

Lohelan alueella on ollut majoitustoimintaa jo 1800-luvun lopulta lähtien. Jorma Vaarala on ollut yrittäjänä yli 50 vuotta. Lohen lomakeskus on perustettu vuonna 1985.

Lomakeskus siirtyy uuteen omistukseen, mutta toista osaa Lohelan alueen majoitustoiminnasta jatkaa neljännen polven yrittäjä Milla Karlsson pitämällä retkeilymajaa ja hirsimökkejä 60 vuodepaikan kapasiteetilla.

Uusi yrittäjä panostaa ympärivuotisuuteen

Jauri Resort oy:n toimitusjohtaja Mikko Kanerva kertoo, että lomakeskuksen kehittäminen alkaa välittömästi ja muun muassa lomamökit pävitetään nykyajan matkailijan vaatimusten mukaisiksi.

– Hieman kiire tulee, mutta jo ensi talvelle on tavoitteena saada Kemijärvelle ulkomaalaisia matkailijoita ja tarjota heille uusia palveluja, kuten esimerkiksi moottorikelkkasafareita.

Mikko Kanervan mukaan yritys pyrkii kuitenkin ympärivuotisuuteen, ulkomaalaisten matkanjärjestäjien kanssa on jo kontakteja ja niitä pyritään luomaan lisää.

Lohen lomakeskuksen nimi muutetaan Jauri Resort oy:ksi.

Kanervan perheellä on ennestään matkailuyritystoimintaa eri puolilla Lappia, muun muassa Saariselällä.

Suosittelemme