Yksi Kuopion kaupparyöstöjen tekijöistä on myöntänyt ryöstön

Kuopiossa on ryöstetty tänä vuonna poikkeuksellisen paljon ruokakauppoja. Nyt yhdelle ryöstölle on löytynyt tekijä.

Kartalla näkyy seitsemän kaupparyöstökohdetta.
Kuopiossa on tehty tänä vuonna useita kaupparyöstöjä.
Jenni-Maarit Koponen

25-vuotias mies on poliisin esitutkinnassa myöntänyt ryöstäneensä Päivärannan Salen Kuopiossa 9. helmikuuta. Epäillyllä ei ole aikaisempaa rikostaustaa.

Poliisi jatkaa tutkintaa esimerkiksi kuulemalla asianomistajia ja mahdollisia todistajia.

Poliisi on edennyt myös K-Market Särkilahden kaupparyöstön tutkinnassa. Itä-Suomen poliisi on saanut vihjeitä tekijästä, mutta tarvitsee niitä lisää tunnistusta varten. Valvontakameran nauhalle jäänyt ryöstäjä ei peittänyt kasvojaan ryöstössä.

Särkilahden K-Market ryöstettiin perjantaina alkuillasta 15. maaliskuuta teräasetta käyttäen. Mies sai pienehkön summan käteistä ja poistui polkupyörällä Särkiniemen sillan suuntaan.

Miehen tuntomerkkejä ovat kapeat kasvot, laiha vartalo, musta pipo, punainen pitkä takki ja vaaleat housut. Tekoa tutkitaan törkeänä ryöstönä.

Vihjeet voi ilmoittaa Itä-Suomen poliisilaitoksen vihjesähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai numeroon 0295 415 232.

Viidessä ryöstössä sama epäilty

Kuopiossa on viime ja tänä vuonna tehty lukuisia kaupparyöstöjä. Poliisi on jo aiemmin kertonut ottaneensa kiinni useista ryöstöistä epäillyn, 19-vuotiaan jalkapalloilijan. Hän edustaa Kuopion Palloseuran akatemiajoukkuetta miesten Ykkösessä.

Savon Sanomien mukaan mies on yhä tutkintavankeudessa rikossarjan esitutkinnan takia.

Juttua päivitetty klo 18.55: Lisätty linkki Savon Sanomien juttuun toisen epäillyn tutkintavankeudesta.

Suosittelemme