Keski-Suomen ely-keskus raivaa taas puustoa tienvarsilta

Liian lähelle tietä kasvaneita puita ja pensaita raivataan Keski-Suomessa noin sadan kilometrin matkalta.

Kuvassa on maantie, jonka reunalla kasvaa tiheää pensaikkoa.
Tienvarren raivaukset laajentavat näkyvyysaluetta, mikä parantaa liikenneturvallisuutta. Tiheästä pusikosta on vaikea havaita esimerkiksi tielle juoksevia eläimiä. Arkistokuva. Kuva: Yle/Rebecka Svedberg
Virpi Kotilainen

Keski-Suomen ely-keskus poistaa jälleen liian lähelle tietä kasvanutta puustoa maakunnan tienvarsilta.

Tänä vuonna puita raivataan noin sadan kilometrin matkalta.

Alkukesästä kohteita ovat maantie 16607 Tikkalan ja Myllyjärven välillä Jyväskylässä ja Muuramessa, tie numero 630 eli Autiokangas–Uurainen, maantie 6304 Uurainen–Saarijärvi sekä kantatie 56 Jämsässä.

Näiden tieosuuksien pientareet raivataan juhannukseen mennessä.

Syksyllä vuorossa ovat maantie 343 Halli-Mänttä, maantie 16615 Muurame-Isolahti ja maantie 431 Etelä-Savon maakuntarajan ja Joutsan välillä.

– Raivauksilla parannetaan turvallisuutta, kun tienvarsien näkemäalueet kasvavat. Samalla pinta kuivuu sateen jälkeen nopeammin, mikä vähentää kosteuden aiheuttamia vaurioita tien rakenteisiin, kiinteistöpäällikkö Markku Karvonen Keski-Suomen ely-keskuksesta sanoo.

Maanmittauslaitos merkitsee valtion tien ja yksityisten maanomistajien väliset rajat ja varmistaa, että puut poistetaan valtion mailta.

– Metsäkoneen satelliittipaikannuksen tarkkuus ei riitä siihen, että kone tunnistaisi rajan sijainnin riittävän tarkasti. Maanmittauslaitoksen kartoittajat käyttävät tarkkoja mittauslaitteita ja merkitsevät niiden avulla tien rajan, tuotantopäällikkö Ilkka Laakso Maanmittauslaitoksesta kertoo.

Ely-keskuksen ja Maanmittauslaitoksen tiedotteen mukaan työstä aiheutuu vain vähäistä haittaa liikenteelle. Työkoneiden lähellä on kuitenkin syytä noudattaa erityistä varovaisuutta.

Suosittelemme