Kaksi nuorta miestä vangittiin Oulun leikkipuistotaposta epäiltynä

Oulun käräjäoikeus on määrännyt kaksi miestä tutkintavankeuteen Oulun Kaukovainiolla paljastuneesta henkirikoksesta epäiltynä.

Oulun oikeustalo Torikadulla.
Arkistokuva. Oulun käräjäoikeus passitti mieskaksikon tutkintavankeuteen taposta epäiltynä. Kuva: Timo Nykyri / Yle
Eetu Ruonakoski

Poliisi epäilee kahden noin 20-vuotiaan miehen surmanneen kolmannen parikymppisen miehen Oulun Kaukovainiolla viime viikonloppuna.

Oulun käräjäoikeus määräsi kaksikon tänään tutkintavankeuteen taposta todennäköisin syin epäiltynä. Vangitsemista vaati poliisi.

Käräjäoikeuden asiasta laatiman julkisen selosteen mukaan toinen epäillyistä on syntynyt vuonna 2003 ja toinen vuonna 2004.

Poliisi on ilmoittanut epäillyn henkirikoksen tapahtuma-ajaksi 27.–28. huhtikuuta, eli henkirikos on poliisin käsityksen mukaan tapahtunut viime lauantain ja sunnuntain välisenä aikana.

Kahdelle päivälle ulottuva tekoaika voi viitata esimerkiksi siihen, ettei täsmällinen tapahtuma-aika ole poliisilla tiedossa.

Uhri löydettiin kuolleena Kaukovainion Haukkapuistosta sunnuntaina aamulla. Poliisi teki leikkipuistossa ja ympäröivällä alueella tutkimuksia päivän aikana.

Toinen epäillyistä otettiin kiinni sunnuntaina. Toisen poliisi tavoitti vasta maanantaina.

Poliisi kertoi aiemmin tiedotteessa, että sillä on käsitys uhrin kuolemaan johtaneiden tapahtumien kulusta. Poliisin mukaan miehet tunsivat toisensa jollain tasolla entuudestaan. Yleisöltä toivotaan kuitenkin edelleen vihjeitä tapaukseen liittyen.

Asiassa on nostettava syyte 21. elokuuta mennessä.

Suosittelemme