Kaksikko kaupitteli useita vaarallisia huumausaineita Seinäjoella ja Tampereella

Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeutta törkeistä huumausainerikoksista Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus edestä päin, portaat ja pääovi.
Epäiltyjen huumausainerikosten pääkäsittely käytiin Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa tänään. Kuva: Elina Niemistö / Yle
Kati Ala-Renko

Syyttäjä vaatii Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa kahdelle henkilölle ehdotonta vankeutta törkeistä huumausainerikoksista.

Vastaajina olevat mies ja nainen ovat syytteen mukaan myyneet tai välittäneet ja pitäneet hallussaan useita huumausaineita.

Huumausaineisiin sisältyy muun muassa erittäin vaarallisiksia luokiteltuja buprenorfiinia, amfetamiinia, kokaiinia ja oksikodonia.

Mukana kokonaisuudessa on kolmaskin henkilö, joka on jäänyt tuntemattomaksi.

Haastehakemuksen teonkuvauksen mukaan vastaajat ovat toimineet pääosin siten, että syytteessä oleva nainen on sopinut kaupat ostajien kanssa ja toinen vastaaja on kolmannen henkilön kanssa luovuttanut huumausaineet korvausta vastaan.

Huumausaineita on kaupiteltu Seinäjoella ja Tampereella vuoden 2023 lokakuussa.

Ennen takavarikkoa vastaajat ovat ehtineet myydä esimerkiksi noin 3 750 tablettia alpratsolaamia, yli 300 grammaa kannabista ja 50 tablettia buprenorfiinia.

Lisäksi vastaajia syytetään lievästä ampuma-aserikoksesta eli kaasusumuttimen hallussapidosta.

Syyttäjä vaatii molemmille vastaajille ehdotonta, 2 vuoden 9 kuukauden pituista vankeutta sekä maksamaan valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä yli 11 000 euroa.

Teon törkeyttä perustellaan muun muassa aineiden määrällä ja vaarallisuudella sekä sillä, että teolla on tavoiteltu huomattavaa taloudellista hyötyä.

Syytetyt ovat määriä lukuun ottamatta tunnustaneet esitutkinnassa teon.

Toisella vastaajalla kaksi syytekokonaisuutta

Vastaajana oleva mieshenkilö on syytteessä myös toisesta törkestä huumausainerikoksesta, joka ajoittuu Seinäjoelle vuoden 2023 syys-lokakuun vaihteeseen.

Teonkuvauksen mukaan vastaaja on laittomasti myynyt ja välittänyt ja pitänyt hallussaan muun muassa 220 levyä eli 3 300 tabilettia alpratsolaamia sisältävää Ksalolia.

Kokonaisuuteen kuuluu myös pienempiä määriä esimerkiksi ekstaasia ja kokaiinia.

Vastaajaa syytetään myös ampuma-aserikoksesta.

Hän on teonkuvauksen mukaan pitänyt hallussaan starttipistoolia, joka on muistuttanut ampuma-asetta. Asetta on alettu muuttaa ampuma-aseeksi ja kaupitella eteenpäin.

Syyttäjä vaatii vastaajalle vähintään 2 vuoden 4 kuukauden ehdotonta vankeusrangaistusta sekä menettämään valtiolle rikoshyötynä 3 100 euroa sekä häneltä takavarioidut noin 1 300 euroa käteistä rahaa.

Suosittelemme