Kalaruokatuotteita valmistava kuopiolainen Kalavapriikki muuttaa Escamar Seafoodin entisiin tiloihin Kuopion Kelloniemeen. Yhtiön tuotanto siirtyy kokonaisuudessaan uusiin suurempiin tiloihin.
Taustalla on kotimaisen kalan kysynnän ja henkilöstömäärän kasvu. Yhtiön nykyinen, vuonna 2016 käyttöönotettu tehdas on jäämässä liian pieneksi.
Kalavapriikin toimitusjohtaja Jari Korhosen mukaan jalostettujen kalatuotteiden volyymi on vähintään kolminkertaistunut yhtiön aloitusvuodesta.
– Nyt otamme kiinteistön haltuun ja aloitamme mittavan remontin, Korhonen kertoo tiedotteessa.
Yhtiön tuotanto siirtyy Kelloniemen tiloihin syys-lokakuussa.
Kalavapriikki vuokraa tehtaan tilat ja ostaa laitekannan tuorekalajalostamo Escamar Seafoodilta, joka ilmoitti loppuvuodesta lopettavansa tehtaan toiminnot Kuopiossa.
Yhtiöllä on tällä hetkellä lähes 50 työntekijää. Muutto Kelloniemeen mahdollistaa uusien työntekijöiden palkkaamisen.