Vaativa erikoissairaanhoito siirtyy Kuusiolinna Terveydeltä hyvinvointialueelle

Kaikki tähän mennessä sovitut erikoissairaanhoidon toimenpiteet toteutetaan Kuusiolinnan ja Pihlajalinnan toimipisteissä kesäkuun loppuun asti.

Alavuden pääterveysasema kuvattuna 5. syyskuuta 2023.
Vaativa erikoissairaanhoito siirtyy ensi maanantaina Kuusiolinna Terveydeltä Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueelle. Kuva: Hanne Leiwo / Yle
Kati Ala-Renko

Vaativa erikoissairaanhoito siirtyy ensi maanantaina Kuusiolinna Terveydeltä Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueelle.

Kaikki tähän mennessä sovitut erikoissairaanhoidon toimenpiteet toteutetaan Kuusiolinnan ja Pihlajalinnan toimipisteissä kesäkuun loppuun asti.

Vaativaa erikoissairaanhoitoa tuotetaan esimerkiksi hyvinvointialueiden yliopisto- ja keskussairaaloissa. Palveluita ovat esimerkiksi kirurgiset toimenpiteet, kuten tekonivelkirurgia, vatsaelinkirurgia tai korva-, nenä- ja kurkkukirurgia.

Perusterveydenhuollon sisäistä erikoissairaanhoitoa tarjotaan kuitenkin edelleen toimipisteissä, kuten kardiologisia ja geriatrisia vastaanottoja sekä vatsan ja suoliston tähystyksiä.

– Toteutamme edelleen perusterveydenhuollon palvelut Alavudella, Kuortaneella, Soinissa ja Ähtärissä. Asiakkaan hoidon tarve arvioidaan tutuissa ajanvarausnumeroissa ja vastaanotoilla sekä digiterveysasemalla, Kuusiolinna Terveyden toimitusjohtaja Seppo Kariniemi kertoo yhtiön tiedotteessa.

Siirto tehdään, koska Aluevaltuuston päätöksen mukaan Kuusiolinnan sopimus irtisanotaan vuoden 2026 alusta.

Suosittelemme