Pyörävalmistaja Polen konkurssipesä odottaa ostotarjouksia firmasta – asiakkailta jäi saamatta tuhansien eurojen pyöriä

Pesänhoitajan mukaan pyörävalmistajan liiketoiminnalle on löytynyt useita ostajaehdokkaita.

Pole Bicycle Companyn entinen toimitusjohtaja Leo Kokkonen istuu maastopyörän päällä.
Entinen toimitusjohtaja Leo Kokkonen haluaisi jatkaa työtä Pole-pyöräbrändin parissa. Kuva: Niko Mannonen / Yle
Annika Rantanen

Pyörävalmistaja Pole Bicycle Company hakeutui huhtikuussa konkurssiin maksukyvyttömyyden vuoksi. Sen toiminta saattaa kuitenkin saada jatkoa.

Muuramessa toiminut yritys on valmistanut useiden tuhansien eurojen hintaisia maastopyöriä ja sähköpyöriä.

Konkurssipesänhoitaja Jussi Laakkonen asianajotoimisto Fennosta kertoo, että konkurssipesälle on löytynyt useita liiketoiminnasta kiinnostuneita ostajaehdokkaita, joilta odotetaan parhaillaan ostotarjouksia. Hänen mukaansa ostajaehdokkaita on sekä kotimaasta että ulkomailta.

Laakkonen toivoo, että liiketoimintakaupassa edettäisiin vielä loppukevään aikana.

– Tavoitteena on liiketoiminnan myyminen. Yrityksellä on oma teknologinen ratkaisu, valmistusteknologiaa ja tuote, joka on herättänyt kiinnostusta, hän sanoo.

Myös entinen toimitusjohtaja Leo Kokkonen on liiketoiminnan myynnin suhteen toiveikas.

– Pole on elämäntyö, jonka kautta on muutettu koko alaa, valmistusta, pyörien geometriaa ja teknologiaa. Totta kai toivon sille jatkoa.

Pole on valmistanut pyöriensä rungot Suomessa pyöräteollisuudessa poikkeavalla CNC-koneistusteknologialla. Pyöristä 80 prosenttia on mennyt vientiin.

Pole Bicycle Companyn maastopyörä.
Pyörävalmistaja Polen tehdastila sijaitsee Muuramessa Keski-Suomessa. Yritys on valmistanut pyöriä itse kehittämällään valmistusmenetelmällä. Kuva: Niko Mannonen / Yle

Yrityksen konkurssin myötä ostajilta jäi saamatta kymmeniä tilattuja arvopyöriä. Kokkosen mukaan kaikki valmistetut pyörät ehdittiin kuitenkin toimittaa.

Polen pyörien hintahaarukka vaihtelee joidenkin tuhansien eurojen rungoista yli 10 000 euron hintaisiin valmiiksi varusteltuihin pyöriin.

Pesänhoitaja Jussi Laakkosen mukaan luottokortilla pyöränsä ostaneet voivat selvittää asiaa luottokorttiyhtiönsä kautta. Muulla tavoin pyörän maksaneet voivat hakeutua konkurssipesän velkojiksi.

Polen hallituksen jäsen Katariina Laakkonen kertoi Ylelle konkurssiin hakeutumisen jälkeen, että yhtiön velkataakka kasvoi lopulta ylitsepääsemättömäksi.

Konkurssihakemuksen mukaan velkaa oli 1,8 miljoonaa euroa, ja tappioita oli kertynyt yritykselle myös jo useilta aiemmilta vuosilta.

Suosittelemme