Presidentin kanslia julkaisi Stubbista solmiokuvan, jonka ei pitänyt päätyä julki

Tasavallan presidentin virallinen valokuva on julkaistu. Kanslia julkaisi ensin potretin, jossa kravatti oli manipuloitu suoraksi, mutta poisti kuvan nopeasti.

Video osoittaa eron tasavallan presidentti Alexander Stubbin kahden kuvan välillä.
Marica Paukkeri,
Silja Viitala

Tasavallan presidentti Alexander Stubbin virallinen valokuva on julkaistu presidentin kanslian verkkosivuilla. Valokuvan otti valokuvaaja Jussi Ratilainen.

Tasavallan presidentin kanslia julkaisi kuitenkin ensin verkkosivuillaan kuvan, jonka ei pitänyt päätyä julki.

Tarkkasilmäinen katsoja huomaa, että kuvaa oli muokattu. Vahingossa julki menneessä kuvassa presidentin kravatti on suoristettu.

Kanslia poisti virheellisen kuvan heti, kun se havaitsi virheen. Kanslian mukaan julkaisussa tapahtui inhimillinen erehdys. Julkaistu kuva oli kanslian mukaan virallisesta kuvasta tehty väliversio.

Kuva ehti olla verkkosivuilla muutamia minuutteja.

Tasavallan presidentti Alexander Stubbin virallinen kuva.
Tältä tasavallan presidentin kanslian ensin julkaisema valokuva näytti. Kuva eroaa virallisesta valokuvasta ainakin siten, että tasavallan presidentti Alexander Stubbin kravatti on suoristettu kuvankäsittelyn avulla. Kuva: Jussi Ratilainen / TPK

Virallisessa valokuvassa Stubbin kravatti on hieman vinossa.

Tasavallan presidentti Alexander Stubbista on julkaistu virallinen valokuva.
Tältä näyttää tasavallan presidentti Alexander Stubbin virallinen valokuva. Kuva: Jussi Ratilainen / Tasavallan presidentin kanslia

Presidentti Sauli Niinistöstä vuonna 2012 otettu virallinen valokuva herätti ihmetystä. Ammattivalokuvaajat suomivat kuvaa muun muassa siitä, että siihen oli lisätty valoelementtejä kuvankäsittelyohjelmalla.

Valokuvaajien mukaan kuvan ottamisessa olisi myös tullut käyttää ammattivalokuvaajaa. Niinistön virallisen kuvan otti kokoomuksen verkkoviestinnän suunnittelija.

Katso kuvia aiemmista presidenteistä Kekkosesta Niinistöön

Saat kuvan suuremmaksi klikkaamalla sitä.

Urho Kekkonen.
Martti Ahtisaari.
Sauli Niinistö.
Mauno Koivisto.
Tarja Halonen.

Juttua päivitetty 3.5.2024 kello 17.12: Lisätty tiedot virheellisen kuvan julkaisusta.

Suosittelemme