Kotkan ensimmäiset sähköbussit saadaan käyttöön touko-kesäkuun vaihteessa

Liikennöitsijän mukaan koko sähköbussikalusto on käytössä heinä-elokuuhun mennessä.

Bussin ikkuna, johon on teipattu sähköbussin logo.
Uusia sähköbusseja otetaan käyttöön yhteensä 23 kappaletta. Kuvituskuva. Kuva: Elisa Kinnunen / Yle
Olli-Pekka Toivanen

Ensimmäiset sähköbussit saapuvat Kotkan liikenteeseen todennäköisesti touko-kesäkuun vaihteessa, kaupunki tiedottaa.

Liikennöitsijältä saadun tiedon mukaan bussit ovat saapuneet Suomeen ja niiden tarkistukset, varustelut ja teippaukset käynnistyvät ensi viikolla.

Ennen bussien käyttöönottoa on edessä vielä kuljettajien koulutus. Liikennöitsijän mukaan koko sähköbussikalusto on käytössä heinä-elokuun vaihteessa.

Uusia busseja on tarkoitus ottaa käyttöön yhteensä 25 kappaletta.

– Nyt ilmoitetun aikataulun mukaan Kotkan Meripäivillä heinäkuussa voi olla tilanne, jossa käytännössä kaikki kaupunkibussit ovat sähköbusseja, mutta asiassa on vielä epävarmuutta, Kotkan joukkoliikennepäällikkö Esa Partanen sanoo.

Bussien käyttöönotto viivästynyt lähes vuoden

Alun perin sähköbussien piti tulla Kotkaan heinäkuun 2023 alkuun mennessä Pohjolan Liikenteen liikennöimään kaupunkibussiliikenteeseen. Bussien käyttöönotto on kuitenkin viivästynyt.

Viivästymisen syynä ovat liikennöitsijän mukaan olleet merkittävät tuotanto-ongelmat tehtaalla. Partanen on tyytyväinen, että nyt kyse on enää viikoista.

– Toki eniten helpottaa, kun olemme oikeasti sirtyneet sähköbussikaupungiksi.

Kotkan kaupunki kertoo, että sille ei aiheudu viivästyksestä lisäkuluja. Liikennöitsijälle maksetaan edelleen alennettua liikennöintikorvausta siihen asti, kunnes sähköbussit ovat käytössä.

Suosittelemme