Juuse Saroksen ilmiömäiset torjunnat eivät riittäneet – Vancouver Canucks eteni NHL:n toiselle pudotuspelikierrokselle

Nashville Predatorsin suomalaisvahti venyi ottelusarjan kuudennessa ottelussa jälleen useissa tärkeissä paikoissa. Vancouver Canucks onnistui aivan varsinaisen peliajan viime hetkillä.

Pius Suterin osuma vei Vancouverin NHL-pudotuspelien toiselle kierrokselle ja pudotti Nashvillen jatkosta.
Aino Paloniemi

Kuuntele uusin Ikan änäri -podcastin jakso alta tai suoraan Yle Areenasta.

Junnukisojen outo yhtälö, itsensä suututtanut Rantanen, kävelevät jääpussitelineet, lätkäshakin suurmestari

Juuse Saroksen edustaman Nashville Predatorsin tie päättyi jääkiekon NHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierrokselle.

Kolmanteen erään maalittomana pelattu kuudes osaottelu ratkesi, kun Canucksin Pius Suter laukoi kiekon suomalaisvahdin ohi Brock Boeserin syötöstä. Ratkaiseva osuma syntyi, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä noin puolitoista minuuttia.

– Yritin pelata tilanteessa pois syöttömahdollisuuksia, enkä päässyt mailallani väliin. Sen jälkeen yritin vain kurottaa tilanteessa patjallani, mutta marginaalit ovat pieniä, Saros sanoi Sportsnetille.

Sitä ennen Saros venyi kuitenkin kiekon eteen useilla tärkeillä hetkillä. Kaikkiaan Saros torjui Nashvillen maalilla 28 kertaa.

Juuse Saros venyi näyttäviin torjuntoihin, mutta Predatorsin kausi päättyi tappioon Vancouverille.

Nashvillellä oli ottelussa paikkansa ja vielä kolmannen erän viimeisellä minuutilla se haki tasoitusta ylivoimalla ja ilman maalivahtia, Canucks-hyökkääjä Elias Lindholmin iskettyä Gustav Nyquistiä poikittaisella mailalla.

Kuudennessa kohtaamisessa nähtiin myös suomalaisittain NHL:n pudotuspelidebyytti, kun Predatorsin hyökkääjä Cole Smith oli ulkona kokoonpanosta ylävartalovamman vuoksi. Smithin paikkasi ottelussa Juuso Pärssinen, joka tilastoi debyytissään reilut 15 minuuttia peliaikaa.

Nashvillen kauden päättymisen myötä Pärssinen ja maalivahdit Saros ja Kevin Lankinen ovat mahdollisia vahvistuksia Suomen MM-kisajoukkueeseen. Tšekissä pelattavat MM-kisat alkavat ensi viikon perjantaina.

Vancouverin sensaatiovahti nollapeliin

Vancouverin maalilla Arturs Silovs oli ottelun ehdoton ykköstähti ja keräsi Saroksen tavoin 28 torjuntaa. Samalla latvialaisvahdista tuli Vancouverin seurahistorian nuorin nollapelin pudotuspeleissä pelannut maalivahti. Silovsilla on ikää 23 vuotta ja 42 päivää.

Lisäksi Silovs on kaikkiaan NHL 14:s tulokasmaalivahti, joka nappaa nollapelin ottelusarjan ratkaisupelissä.

Arturs Silovs torjumassa.
Arturs Silovs venyi kiekon eteen 28 kertaa ja pelasi nollapelin ensimmäisen pudotuspelikierroksen kuudennessa ottelussa. Kuva: Getty Images

Läntisessä konferenssissa Vancouver kohtaa pudotuspelien toisella kierroksella Edmonton Oilersin, joka varmisti paikkansa toisella kierroksella torstaina kukistettuaan Los Angeles Kingsin.

Vegas vei ottelusarjan seitsemänteen peliin

Läntisessä konferenssissa jäljellä olevasta jatkopaikasta mittelevät Dallas Stars ja Vegas Golden Knights. Joukkueiden välinen kuudes osaottelu päättyi Vegasin 2–0-voittoon.

Ottelun kolmannen erän puolivälissä Noah Hanifin vei kotijoukkueen johtoon ja kapteeni Mark Stone viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.

Joukkueiden välistä paremmuus ratkaistaan seitsemännessä ottelussa myöhään sunnuntai-iltana Suomen aikaa. Otteluparin voittaja kohtaa jo aiemmin jatkopaikkansa varmistaneen Colorado Avalanchen.

Idässä toisen kierroksen ottelusarjaksi on varmistunut New York Rangers – Carolina Hurricanes. Florida Panthers odottaa vastustajaa Boston Bruinsin ja Toronto Maple Leafsin ottelusarjasta, jossa molemmilla joukkueilla on kolme voittoa. Joukkueet kohtaavat lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa.

Juttua päivitetty kello 7.55: lisätty Vegas–Dallas-ottelun tulos

Juttua päivitetty kello 9.15: lisätty video Juuse Saroksen torjunnoista

Suosittelemme