Pesukone syttyi Riihimäellä ja ajoi kahden asunnon asukkaat tilapäismajoitukseen – myös maastopalot työllistävät nyt pelastuslaitosta

Pesukone aiheutti huoneistopalon Riihimäellä lauantaiaamuna. Kaksi asuntoa kärsi vahinkoja. Lounais-Hämeessä on sammutettu maastopaloja.

Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen paloauton takaosa.
Kanta-Hämeen pelastuslaitos sai Riihimäellä hälytyksen pesukoneen aiheuttamasta tulipalosta lauantaiaamuna. Kuvituskuva, Kuva: Timo Leponiemi / Yle
Timo Leponiemi

Pelastuslaitos sai hälytyksen Riihimäellä Paloheimonkadulle lauantaiaamuna puoli yhdeksän jälkeen. Pesukoneesta lähtenyt palo levitti savua huoneiston lisäksi porrashuoneeseen.

Pelastuslaitos tarkisti porrashuoneen kaikki 20 asuntoa. Ensihoito varmisti asukkaiden kunnon, mutta palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Palaneen ja sen viereisen huoneiston asukkaat joutuvat tilapäismajoitukseen, mutta muut asukkaat saivat palata asuntoihinsa. Jatkotoimet jäävät isännöitsijän toimeksi.

Maastopalovaara ilmeinen

Jokioisilla rakennuksen purku kaivinkoneella sai aikaan lauantaina päivällä tulipalon, joka levisi myös viereiselle pellolle. Palo saatiin kuitenkin nopeasti sammumaan.

Vähän myöhemmin pelastuslaitos sai hälytyksen maastopalosta Forssassa Tampereentien varrella.

Kanta-Hämeessä on voimassa maastopalovaroitus.

Suosittelemme