Rasmus Takaluoman katoamisillan pahoinpitelystä syytetty poliisi tänään käräjillä

Syytteen saanut poliisi on kiistänyt esitutkinnassa syyllistyneensä rikokseen. Poliisi on jatkanut virassaan tutkinnan ajan.

Hotelli-ravintola Lapuahovin julkisivu.
Rasmus Takaluoma ja vapaalla olleen poliisin käsirysyä Lapuahovissa käsitellään tänään Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa. Kuva: Silja Viitala / Yle
Tuomo Mäenpää

Lapualaisen Rasmus Takaluoman katoamisiltana tapahtunutta käsirysyä käsitellään tänään Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

Asiasta on nostettu pahoinpitelysyyte vapaalla ollutta poliisia vastaan.

16-vuotias Takaluoma oli ollut katoamisiltana marraskuussa 2022 viettämässä iltaa paikallisessa Ravintola Lapuahovissa, jossa hän ajautui kahakkaan vapaalla olleen poliisin kanssa.

Takaluoma poistettiin ravintolasta käsirysyn jälkeen. Sen jälkeen hän katosi. Rasmus Takaluomaa etsittiin pitkään tuloksetta. Hän oli kateissa lopulta lähes vuoden, kunnes löytyi menehtyneenä 2023 syyskuun lopussa Kauhavalta Lapuanjoen varresta maastosta.

Syytteen poliisimiestä vastaan nosti erikoissyyttäjä Leena Hakavuori syyttäjälaitoksen Länsi-Suomen syyttäjäalueelta. Esitutkinnan on tehnyt Sisä-Suomen poliisilaitos.

Syytteen saanut poliisi on kiistänyt esitutkinnassa syyllistyneensä rikokseen. Hän on myös jatkanut virassaan tutkinnan ajan.

Aiemmin ravintola Lapuanhovin yrittäjä tuomittiin Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa sakkoihin niskoittelusta poliisia vastaan. Lapualaisyrittäjän tuomio liittyi Takaluoman katoamisillan valvontakameratallenteisiin.

Poliisi oli pyytänyt ravintoloitsijalta tallennetta Takaluoman katoamisyöltä sitä kuitenkaan saamatta.

Keskusrikospoliisin mukaan Takaluoman kuolemaan ei epäillä liittyvän rikosta.

Suosittelemme