Lapissa yksityistieavustusten määräraha on romahtanut – korjauksia priorisoitava

Lapin ely-keskuksen mukaan heikon määrärahatilanteen vuoksi myös yksityisteiden avustushakemusten käsittely kestää normaalia pidempään.

Yksityistie ja siitä ilmoittavat kyltti Uusikaarlepyyssä
Lapissa yksityisteiden perusparantamisen avustamiseen on varattu 315 000 euroa tänä vuonna. Kuvituskuva. Kuva: Yle / Kjell Lindroos
Jarno Tiihonen

Lapissa tiekunnille myönnettävien yksityistieavustusten määräraha on tänä vuonna 79 prosenttia viime vuotta pienempi. Tälle vuodelle yksityisteiden perusparantamisen avustamiseen on varattu 315 000 euroa.

Lapin ely-keskuksen mukaan vähäisten määrärahojen vuoksi yksityistiehankkeita on priorisoitava vakituisesti asuttavien kiinteistöjen mukaan. Heikon määrärahatilanteen vuoksi myös avustushakemuksen käsittely kestää tällä hetkellä normaalia pidempään.

Yksityisteiden perusparantamiselle on mahdollista saada valtionavustusta 70 prosenttia perusparantamisen kokonaiskustannuksista. Siltahankkeille avustusta voi saada 85 prosenttia.

Edit 6.5.2024 kello 16.45: Juttuun on korjattu määrärahan muutos. Alun perin ely-keskus tiedotti, että kyse olisi ollut 21 prosentin muutoksesta.

Suosittelemme