Suonenjoella parinkymmenen vuoden aikana varastettua postia jaetaan nyt vastaanottajille

Vastaanottajien postilaatikoista vuosina 2000–2023 varastetut postit palautetaan vastaanottajille koontikirjeissä.

Postin logo talon seinässä.
Posti jakaa jo kertaalleen jaetut lähetykset pääosin avaamattomina. Kuvituskuva. Kuva: Matti Myller / Yle
Keijo Salokangas

Posti on alkanut jakaa Suonenjoella yli kahden vuosikymmenen aikana varastettuja postilähetyksiä niiden vastaanottajille. Lähetyksiä oli varastettu niiden jakelun jälkeen postilaatikoista vuosina 2000–2023. Posteja varastettiin yli 650 taloudesta.

Poliisi sai varastetut postit haltuunsa pääosin avaamattomina. Posti on avustanut valtavan postimäärän uudelleenlajittelussa ja avustaa jakelussa, mutta ei ole muuten osallisena asiaan.

Posti jakaa anastetut osoitteelliset postilähetykset alkuperäisille vastaanottajille koontikirjeessä. Se sisältää saatekirjeen, jossa kerrotaan tapahtuneesta ja ohjeistetaan, miten toimia jos asiakkaalla on asiassa vaatimuksia. Koontikirjeiden jakelu on alkanut maanantaina.

Rikoksesta epäilty on noin 60-vuotias kuopiolainen mies. Hänen epäillään varastaneen myös noin 15 peräkärryä tai venetraileria sekä lukuisan määrän muuta irtainta omaisuutta. Poliisi kertoo tiedotteessaan, että osa omaisuudesta on jo palautettu oikeille omistajille. Rikoksia tutkitaan pääasiassa varkauksina. Poliisi arvioi jutun esitutkinnan valmistuvan syksyllä.

Suosittelemme