Poliisi tutkii kahta Vantaalla tapahtunutta törkeää väkivaltarikosta – epäiltyinä useita alaikäisiä

Lauantaina nuorisojoukko huitoi Myyrmäessä viidakkoveitsien tyyppisillä aseilla kohden taksinkuljettajaa, samana päivänä Kivistössä puukotettiin alaikäistä kerrostalon pihassa.

Poliisin hihamerkki.
Toisessa tapauksista 17-vuotias nuori sai hengenvaarallisia vammoja Vantaan Kivistössä tapahtuneessa puukotuksessa. Kuva: Benjamin Suomela / Yle
Tuulia Thynell

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii parhaillaan kahta törkeää väkivaltarikosta, jotka tapahtuivat Vantaalla. Teoista epäiltyinä on alle 18-vuotiaita nuoria.

Molemmat tapaukset ajoittuvat viime viikonloppuun, lauantaihin.

Poliisi epäilee 17- ja 20-vuotiaiden henkilöiden syyllistyneen tapon yritykseen varhain lauantaiaamuna Vantaan Kivistössä, kun 17-vuotiasta nuorta puukotettiin kerrostalon pihalla.

– Uhri sai puukotuksen seurauksena hengenvaarallisia vammoja, mutta hän on parhaillaan toipumassa niistä, kertoo rikoskomisario Matti Kolula poliisin tiedotteessa.

Hänen mukaansa epäillyt saatiin kiinni vielä samana päivänä yksityisasunnosta Vantaalla ja molemmat epäillyt on vangittu.

Myöhemmin samaisena lauantaina kolmen 16-17-vuotiaan nuoren epäillään syyllistyneen törkeän ryöstön yritykseen Vantaan Myyrmäessä.

Poliisin mukaan epäillyt poistuivat taksista maksamatta matkaa ja sen jälkeen huitoivat viidakkoveitsen tyylisillä aseilla taksinkuljettajaa kohden.

Taksinkuljettaja on kertonut poliisille, että nuoret olivat yrittäneet varastaa jo matkan aikana kuljettajan kännykän ja kieltäytyneet vielä matkan päätteeksi maksamasta kyytiä.

– Henkilöiden yrittäessä poistua paikalta, kuljettaja oli yrittänyt ottaa yhtä heistä kiinni, jonka jälkeen epäillyt olivat asianomistajan kertoman mukaan ottaneet esille erittäin pitkäteräiset veitset ja huitoneet niillä taksinkuljettajaa kohti, rikoskomisario Kolula kertoo.

Taksinkuljettaja ei saanut huitomisen seurauksena vakavia vammoja.

Nuoret pakenivat tapahtumapaikalta, mutta yksi heistä tavoitettiin jo samana päivänä lähialueelta. Hänellä oli hallussaan epäilty tekoväline.

Myös muut kaksi epäiltyä on jo tavoitettu.

Poliisi kertoo, että kaikki osalliset on kuulusteltu ja tapahtumien kulku on saatu pääosin selvitettyä.

Suosittelemme