Kurikka sai ilouutisia valtion lisätalousarvioehdotuksessa – valtatie 3 ja 19 liittymään tulossa rahoitus

Valtiovarainministeriö tiedotti tänään vuoden 2024 toisesta lisätalousarvioehdotuksesta.

Keskikaiteen rakennustyömaa
Vuohiluoman liittymään on suunniteltu ramppi Seinäjoelta Tampereen suuntaan kulkevalle liikenteelle. Arkistokuva tietöistä. Kuva: Hans-Mikael Holmgren / Yle
Kati Ala-Renko

Kurikan kaupunki sai tänään ilouutisia, kun valtiovarainministeriö tiedotti vuoden 2024 toisesta lisätalousarvioehdotuksesta.

Ehdotus sisältää myös valtatien 3 ja valtatien 19 risteysalueen järjestelyt Jalasjärvellä, joille on osoitettu 11 miljoonaa euroa. Kaupungin osuus olisi noin kaksi miljoonaa euroa.

Valtateiden 3 ja 19 liittymä eli niin sanottu Vuohiluoman liittymä, sijaitsee Jalasjärven keskustan pohjoispuolella.

Nykyinen liittymä muutetaan kevennetyksi yksiramppiseksi eritasoliittymäksi. Siinä Seinäjoen suunnasta valtatieltä 19 Tamperetta kohti suuntautuva liikenne ohjataan valtatien alittavaa ramppia pitkin.

Lisäksi hanke sisältää muita liittymäjärjestelyitä ja esimerkiksi uusia kevyen liikenteen väyliä, selviää valtion talousarvioesityksestä.

Vilkkaiden teiden liittymä on nyt T-liittymä, jossa on erotettu valtatieltä 3 oikealle kääntyvien ajokaista. Liittymän ongelmana on puutteellinen liikenneturvallisuus ja liittyvän suunnan (vt 19) jonot.

Hankkeen tavoitteena on liikenteen turvallisuuden ja sujuvuuden parantamien, elinkeinoelämän kuljetusten toimintavarmuuden parantaminen sekä paikallisen ja pitkämatkaisen liikenteen parempi erottaminen.

Liittymä on ollut pitkäaikainen tavoite

Liittymän parantaminen oli yksi Etelä-Pohjanmaan liiton hallitusohjelmatavoitteista vuonna 2023.

Liitto tiedottaa viestineensä liittymän parantamistarpeista valtion suuntaan yhdessä Kurikan kaupungin, elinkeinoelämän sekä muiden maakunnan toimijoiden kanssa jo vuosia.

– Tämä on hieno uutinen maakunnallemme. Alueemme asukkaat ja yritykset tarvitsevat toimivaa liikenneinfraa, ja Jalasjärven liittymän parantaminen on askel tähän suuntaan, maakuntajohtaja Heli Seppelvirta iloitsee.

Liittymän kautta kulkee lähes 4 prosenttia koko Suomen elintarviketeollisuuden volyymistä ja arvosta.

Päivitetty 6.5.2024 kello 17:10, lisätty Etelä-Pohjanmaan liiton kommentit.

Suosittelemme