Kriisi ohi: BC Nokia saa pelata korisfinaalit kotihallissaan

BC Nokia saa pelata Korisliigan finaalit kotikentällään Harjuniityn Liikuntahallissa.

BC Nokia.
Kuva: Mika Kylmäniemi
Sakari Lund

Korisliigan finaalien pelipaikasta syntynyt riita on ratkennut. BC Nokia saa pelata finaalit kotikentällään Harjuniityn Liikuntahallissa. Koripalloliiton kilpailujaos päätti asiasta maanantaina.

BC Nokia sai täksi kaudeksi poikkeusluvan pelata 800 katsojapaikan liikuntahallissa, mutta lupaan ei sisältynyt finaaleita.

Sarjamääräysten mukaan käytössä pitää olla vähintään 1 200 hengen istumapaikan kattava pelipaikka.

BC Nokian puheenjohtaja Marko Pirhonen kertoi myöhään sunnuntai-iltana Yle Urheilulle, ettei seura aio pelata muualla.

– Olemme tehneet päätöksemme. Emme lähde kotoamme mihinkään. Jos emme pääse pelaamaan tuolla, emme pelaa ollenkaan, Pirhonen ilmoitti jyrkän ehtonsa Harjuniityn liikuntahalliin liittyen.

Koripalloliiton kilpailujohtaja Tom Westerholm kommentoi tilannetta maanantaina aiemmin iltapäivällä ennen päätöksen julkistamista.

– Uhkailu ei ole mielestäni sellainen asia, jolla asioita viedään eteenpäin. Meillä on ollut hyvä keskustelu syksystä lähtien. Olisin toivonut, että se olisi jatkunut loppuun asti.

– En sanoisi, että olemme taipumassa, vaan haemme yhteisen ratkaisun, millä finaalit pystytään pelaamaan. Päätös ei tule olemaan sarjamääräysten mukainen. Niistä on aina tullut jotain seuraamuksia, Westerholm kommentoi mahdollisia sanktioita.

Seuran liitolle lähettämän selvityksen mukaan seura järjestää otteluihin 100 seisomapaikkaa, joten Harjuniityssä on käytössä 958 katsomopaikkaa.

Kilpailujaoksen päätöksellä finaalien pelipaikaksi vahvistetaan Harjuniityn Liikuntahalli tilanteessa, jossa seuralla ei ole esittää sarjamääräysten mukaisen katsomon paikkaluvun täyttävää pelipaikkaa.

BC Nokia pelaa ensimmäistä kertaa Korisliigan finaaleissa. Se kohtaa mestaruutta puolustavan Helsinki Seagullsin. Finaalit alkavat keskiviikkona Helsingissä ja Nokialla pelataan ensimmäisen kerran perjantaina.

Suosittelemme