Manchester Unitedin tähtipelaajaa arvostellaan rajusti – suurseura jopa europelien ulkopuolelle?

Crystal Palace jatkoi pirteitä otteitaan Englannin Valioliigassa, kun se jyräsi Manchester Unitedin 4–0.

Casemiro kuvassa.
Real Madridissa viisi Mestarien liigaa voittanut Casemiro siirtyi Manchester Unitediin kaudeksi 2022–2023. Kuva: Alex Pantling / Getty Images
Paavo Forsberg

Manchester Unitedin vaikea kausi Englannin jalkapallokentillä sai jatkoa, kun se kärsi 0–4-tappion Crystal Palacelle Valioliigassa myöhään maanantaina.

Sarjassa sijalla 14 olevan Palacen sankari oli kaksi maalia viimeistellyt 22-vuotias Michael Olise.

Joukkue aloitti maalinteon 12. minuutilla, kun Olise sai pallon keskialueen tuntumassa, väisti keskuspuolustajana pelanneen brassitähti Casemiron taklauksen, eteni rangaistusalueelle ja laukoi pallon vasurilla takakulmaan.

Puolisen tuntia myöhemmin Jean-Philippe Mateta pääsi vastahyökkäyksen päätteeksi etenemään boksiin ja laukoi pallon etukulmasta ohi Andre Onanan.

58. minuutilla Tyrick Mitchell tuikkasi pallon verkkoon maalin edustalta, ja kahdeksan minuuttia myöhemmin Palacen Daniel Munoz riisti pallon Casemirolta päätyrajalla ja syötti sen takaviistoon Oliselle, joka pamautti loppulukemat komealla vedolla rangaistusalueen kulmalta.

Michael Olise ja Casemiro tavoittelevat palloa.
Michael Olise (keskellä) jätti Casemiron kakkoseksi. Kuva: Sebastian Frej / Getty Images
Oliver Glasner ottaa Michael Olisen vaihtoon.
Crystal Palace on pelannut helmikuussa nimitetyn päävalmentaja Oliver Glasnerin alaisuudessa pirteästi. Se on kaatanut edellisissä otteluissaan Liverpoolin, West Hamin, Newcastlen ja pelannut Fulhamin kanssa tasan. Kuva: Justin Setterfield / Getty Images

Sky Sportsin asiantuntija Jamie Carragher tylytti kokenutta puolustavaa keskikenttäpelaajaa Casemiroa, joka on pelannut viime otteluissa topparina seuran loukkaantumistilanteen vuoksi.

– Mikään ei voi olla huonompaa kuin Casemiro keskuspuolustajana ManUssa. Hänen pitäisi kokeneena pelaajana tietää, että hänellä on enää pari ottelua huipulla jäljellä. Ensi kaudeksi hän voi mennä MLS:ään tai Saudi-Arabiaan, Carragher vaahtosi.

Osansa arvostelusta sai myös Unitedin päävalmentaja Erik ten Hag.

– Tämä on yksi huonoiten valmennetuista joukkueista Valioliigassa. Se on fakta, ei mielipide. En uskonut, että United voittaa, vaan arvelin, että se häviää maalilla tai kahdella. Unitedin ei tulisi hävitä Palacelle 0–4, Carragher sanoi.

United on päästänyt tällä kaudella kaikissa kilpailullisissa otteluissa yhteensä 81 maalia, mikä on eniten sitten vuoden 1977, ja sitä vastaan on lauottu eniten tällä kaudella Valioliigassa. Lisäksi United on hävinnyt tällä kaudella enemmän otteluita kuin koskaan aiemmin Valioliigassa, 13.

Erik ten Hag.
Myös ManUn päävalmentajaa Erik ten Hagia on kritisoitu tällä kaudella. Kuva: Getty Images

Aiemmin näytti siltä, että United voisi kamppailla Mestarien liigan paikkaan oikeuttavasta Valioliigan nelossijasta, mutta nyt haave edes eurokentille pääsystä on uhattuna.

Sarjataulukossa kahdeksanneksi valahtaneen ManUn tulisi sijoittua seitsemänneksi päästäkseen pelaamaan Konferenssiliigaa tai voittaa FA Cupin loppuottelussa paikallisvastustaja Manchester City, jolloin se saisi paikan Eurooppa-liigaan. Unitedilla on kolme ottelua Valioliigaa jäljellä.

Valioliigan sarjataulukko.

Suosittelemme