Mies sopi tapaamisen leikkipuistoon Oulussa, tuli tapetuksi – poliisilta uutta tietoa Kaukovainion henkirikoksesta

Ennalta sovittu tapaaminen johti parikymppisen miehen kuolemaan Oulussa. Poliisi epäilee kahta miestä taposta.

Valkoisella pohjalla Poliisin meikkalogo ja teksti POLIISI. OULU.
Oulun poliisi tutkii tapausta tappona. Kuva: Risto Degerman / Yle
Eetu Ruonakoski

Poliisi on edistynyt Oulun Kaukovainiolla paljastuneen henkirikoksen tutkinnassa. Parikymppinen mies joutui henkirikoksen uhriksi leikkipuistossa. Poliisin mukaan rikosta edelsi ennalta sovittu tapaaminen.

Henkirikoksesta epäillään kahta parikymppistä miestä, jotka on määrätty tutkintavankeuteen rikoksesta epäiltynä. Oulun käräjäoikeus päätti tutkintavankeudesta viime viikon torstaina.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Luukkonen kertoo, että tutkinnassa on sen jälkeen saatu uusia tietoja.

– Tutkinnassa on edistytty ja tapahtumien kulku ja tausta on jonkin verran selkeytynyt. Tapaaminen on ollut ennalta sovittu.

Tapahtumista on saatu Luukkosen mukaan uutta tietoa muun muassa epäiltyjen kuulusteluissa.

Selvittämättömiäkin asioita on tutkinnanjohtajan mukaan silti edelleen. Siksi poliisi ei vielä kerro, mistä syystä kolmikon uskotaan sopineen keskenään tapaamisesta.

Henkirikosta ei kuitenkaan uskota suunnitellun ennalta, sillä asiaa tutkitaan tappona. Henkirikoksen myös uskotaan tapahtuneen paikan päällä Haukkapuistossa.

Henkirikos paljastui sunnuntaiaamuna 28. huhtikuuta, kun uhri löydettiin kuolleena Haukkapuistossa sijaitsevasta leikkipuistosta. Poliisin käsityksen mukaan henkirikos tapahtui edeltävän yön tai illan aikana.

Toinen epäillyistä otettiin kiinni vielä saman päivän aikana sunnuntaina, toisen poliisi tavoitti maanantaina 29. huhtikuuta.

Teosta epäillyt oululaismiehet ovat syntyneet vuosina 2003 ja 2004. Poliisin mukaan miehet ja uhri tunsivat toisensa entuudestaan.

Suosittelemme