Häkellyttävä Dortmund Mestarien liigan finaaliin – PSG osui välierissä kuudesti maalikehikkoon

Hämmentävää kautta pelaava, Bundesliigassa vasta viidentenä oleva Dortmund on raivannut tiensä jalkapallon miesten Mestarien liigan finaaliin voittamalla PSG:n välierissä yhteismaalein 2–0.

Dortmundin Mats Hummels saa onnitteluja puskettuaan 1-0-maalin PSG:n verkkoon Pariisissa UCL-välierien toisessa osassa 7.5. 2024. Kuva: IMAGO/Jan Huebner/ All Over Press
Timo Uusitalo

Dortmund on edennyt yhdentoista vuoden tauon jälkeen jalkapallon miesten Mestarien liigan finaaliin voittamalla PSG:n välierissä yhteismaalein 2–0. Toinen osa päättyi Mats Hummelsin maalilla 1–0 tiistaina Pariisissa.

Maalinteon kanssa tuskaillut PSG osui tiistaina neljä kertaa joko tolppaan tai ylärimaan. Otteluparissa se kolisteli kehikkoa yhteensä kuusi kertaa.

Paris SG voitti toisessa osassa maalintekoyritykset peräti 31–6, mutta maalia kohti laukaukset kirjattiin vain 5–3. Toisella puoliajalla ranskalaisseuralta osuivat maalipuihin Warren Zaire-Emery (47 min), Nuno Mendes (61 min), Kylian Mbappe (86 min) ja Vitinha (88 min).

35-vuotias konkari Hummels puski Julian Brandtin antamasta kulmapotkusta ottelun ratkaisseen pallon PSG:n verkkoon 50. minuutilla. Saksalainen maailmanmestari on kolmanneksi vanhin UCL-välierätasolla maalin tehnyt pelaaja. Vain Ryan Giggs ja Edin Dzeko ovat maalanneet vanhempina – 37-vuotiaina.

Dortmund on ollut kuluvalla kaudella erikoinen joukkue, sillä se on Bundesliigassa vasta viidentenä ja pelannut kotimaan sarjassa huonoimman kautensa yhdeksään vuoteen. Joukkueen päävalmentaja Edin Terzic on ollut käytännössä potku-uhan alla puolen vuoden ajan.

– Viime vuonna hävisimme mestaruuden (Bundesliigassa) kotikentällä viimeisellä kierroksella. Olen iloinen, että voimme antaa nyt jotain takaisin kannattajillemme. Olemme kasvaneet joukkueena ottelu ottelulta ja loppuvaiheessa oivaltaneet, että voimme olla joukkue, joka yllättää jokaisen ihan loppuun saakka, jutteli onnellinen Terzic Uefan sivuilla.

Toisessa välieräparissa kohtaavat keskiviikkona Real Madrid ja Bayern München, jotka pelasivat viikko sitten Saksassa 2–2-tasapelin.

On mahdollista, että Mestarien liigassa nähdään saksalaisseurojen välinen loppuottelu. Se todistettiin viimeksi kaudella 2012–2013, jolloin Bayern oli saksalaisista parempi maalein 2–1. Finaali pelattiin tuolloin Lontoossa Wembleyn stadionilla, joka on myös tämänkertaisen loppuottelun näyttämönä 1. kesäkuuta.

Dortmundin ainoa Mestarien liigan voitto on vuodelta 1997.