Windows95man pääsi Euroviisujen finaaliin, vaikka oli joutua lavalla pulaan: ”Meinasi tulla paniikki ja kylmä hiki”

Loput finalistit selviävät torstaina, finaali kisataan lauantaina.

Windows95man tuuletti suomalaismedian edessä semifinaalin jälkeen.
Jussi Latvala,
Ville Vedenpää

Suomen euroviisuedustaja Windows95man selvitti tiensä Euroviisujen lauantain finaaliin. Windows95man eli Teemu Keisteri sekä solisti Henri Piispanen esiintyivät tiistain semifinaalissa kymmenentenä.

Suomi esiintyy finaalin toisella puoliskolla, mutta tarkka esiintymisjärjestys selviää vasta toisen semifinaalin jälkeen.

– Nyt on hyvä fiilis. Taideprojekti meni nyt näin pitkälle, Teemu Keisteri sanoi semifinaalin jälkeen.

Keisterin mukaan tunnelma tulosta odotellessa oli sama kuin UMK:ssa.

– Vähän vintti pimeni, kun ilmestyi se Finland siihen näytölle.

– Ennen sitä alettiin jo kätellä toisiamme, että kiitos tästä matkasta. Tää on nyt jo aika hyvä. Kunnon nöyrä-Suomi. Täytyy vähän sulatella tätä.

Windows95man kertoo, että finaaliin jää vielä parannettavaa, sillä tiistain esityksessä farkkushortsien pukemisessa oli ongelmia. Tanssijat pelastivat tilanteen.

– Meinasi tulla paniikki ja kylmä hiki. Mutta Windows95manin taide on siinä mielessä hyvä, että se on No rules ja mitä tahansa saa tapahtua.

Katso koko No Rules! -esitys Malmön viisulavalla tästä:

Windows95man aikoo valmistautua lauantain viisufinaaliin käymällä Kööpenhaminan puolella ostamassa pojalleen ison legon.

Suunnitelmissa on myös nähdä Malmöhön saapuvaa Käärijää ja tehdä hänen kanssaan sisältöä sosiaaliseen mediaan.

Keisteri on iloinen, että Suomi kilpaili ensimmäisessä semifinaalissa, sillä välissä ehtii levätä ennen finaalia.

Semifinaalin jälkeen Suomen sijoitus nousi vedonlyöntitilastoissa sijalta 14 sijalle 11. Haluaako Windows95man vielä voittaa koko kilpailun?

– Totta kai me halutaan voittaa. Tää on ihan hullua, Keisteri kuittaa.

Loput finalistit selviävät torstaina

Suomen lisäksi ensimmäisestä semifinaalista pääsivät jatkoon Serbia, Portugali, Slovenia, Ukraina, Liettua, Kypros, Kroatia, Irlanti ja Luxemburg.

Euroviisujen toinen semifinaali kilpaillaan torstaina. Silloin mukana ovat Malta, Albania, Kreikka, Sveitsi, Tsekki, Itävalta, Tanska, Armenia, Latvia, San Marino, Georgia, Belgia, Viro, Israel, Norja ja Alankomaat. Myös toisesta semifinaalista etenee jatkoon 10 esitystä.

Lisäksi lauantain finaalissa on automaattisesti viime vuoden voittaja Ruotsi sekä Euroviisujen suuret rahoittajamaat Britannia, Ranska, Espanja, Saksa ja Italia.

Suosittelemme