Sebastian Aho hurjasteli kolme syöttöpistettä Carolinan jatkoerätappiossa Rangersille

New York Rangers juhli toista voittoaan NHL:n pudotuspelien toisella kierroksella, kun se kukisti toistamiseen Carolinan.

Vincent Trocheck ratkaisi voiton entistä joukkuettaan vastaan.
Jaakko Servo

Carolinan suomalaishyökkääjä Sebastian Ahon tehokas iltapuhde ei riittänyt voittoon jääkiekon NHL:n pudotuspeleissä, kun Rangers juhli voittoa toisessa jatkoerässä lukemin 4–3.

Sebastian Aho hurjasteli kolme syöttöpistettä.

Aho oli syöttäjänä kaikissa Carolinan maaleissa. Ensimmäisessä erässä suomalaishyökkääjä saalisti syöttöpisteet Jake Guentzelin 1–1- ja Dmitri Orlovin 2–1-osumiin.

Rangersin kesän 2020 ykkösvaraus Alexis Lafreniere toi joukkueensa tasoihin toisen erän alussa illan toisella täysosumallaan. Kolmanteen erään siirryttiin kuitenkin Carolinan 3–2-johdossa, kun Guentzel osui toistamiseen Ahon esityöstä.

Kolmannen erän alkupuolella Rangersin Chris Kreider laukoi ylivoimalla kotiyleisön riemuksi tasoituksen.

Carolinasta New Yorkiin aikanaan siirtynyt Vincent Trocheck viimeisteli ratkaisevan 4–3-osuman kotijoukkueelle, kun toista jatkoerää oli pelattu reilut seitsemän minuuttia.

Trocheck, 30, löi tilanteessa paluukiekon sisään Carolina-vahti Frederik Andersenin jalkojen välistä.

Hyökkääjä kertoi itse NHL:n haastattelussa, ettei ollut varma, miten kiekko meni sisään, ja sanoi katsovansa sen uudestaan videolta.

– Nämä pelit, jotka menevät tuplajatkoajalle, kuka tahansa voi voittaa. Olen vain kiitollinen siitä, että saimme olla se joukkue tänä iltana, Trocheck sanoi.

Kotijoukkueen suurin sankari voitossa oli kuitenkin maalivahti Igor Šestjorkin, joka torjui ottelussa huimat 54 laukausta. Andersenille torjuntoja kertyi 35 kappaletta.

Aho kellotti ottelussa jääaikaa Carolinan hyökkääjistä eniten, yli 30 minuuttia. Carolinan kaikkien aikojen tehokkain pudotuspelimies Aho laukoi pelissä myös tiuhaan, kaikkiaan seitsemän kertaa.

Rangers-hyökkääjä Kaapo Kakko kellotti joukkueensa kolmoskentässä jääaikaa reilut 11 minuuttia.

Valotaulut osoittivat Carolinan voittoa

Ottelun ensimmäisessä jatkoerässä nähtiin eriskummallinen tilanne, kun kaukalon laidoissa olevat valotaulut väläyttivät Carolinan ylivoiman aikana tekstin ”Hurricanes win” eli suomeksi ”Hurricanes voittaa”.

Tilanteesta teki vielä erikoisemman se, että ottelu pelattiin Rangersin kotiareenassa Madison Square Gardenissa, eikä Raleigh'ssa.

Jatkoerässä nähtiin myös hurja tilanne, jossa olisi voinut käydä huonosti, kun Rangers-puolustaja Jacob Trouba taklasi Carolinan Martin Nečasia. Trouban kyynärpää nousi tilanteessa Nečasin ylävartaloon. Jälkitilanteessa yhdysvaltalaisen luistin osui tšekkiläishyökkääjää päähän.

Toisen kierroksen pudotuspelisarjan ensimmäinen kamppailu päättyi niin ikään samoihin lukemiin 4–3, kun Rangers juhli voittoa viime sunnuntaina.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran Suomen aikaa varhain perjantaiaamuna, kun Rangers matkustaa Raleigh'in Hurricanesin vieraaksi.

Colorado nousi voittoon

Dallas Starsin ja Colorado Avalanchen toisen pudotuspelikierroksen ensimmäinen kohtaaminen päättyi vierasjoukkue Coloradon 4–3-voittoon.

Miles Wood laukoi voitto-osuman jatkoerässä, kun sitä oli pelattu 11 minuuttia. Yhdysvaltalaishyökkääjä karkasi tilanteessa Dallasin suomalaispuolustaja Miro Heiskaselta ja viimeisteli taitavasti.

Heiskanen saalisti ottelussa syöttöpisteen Dallasin kapteeni Jamie Bennin viimeistelemään 3–0-maaliin ensimmäisessä erässä.

Avalanche nousi ottelussa kolmen maalin takaa voittoon.

Valeri Nitšuškin kavensi toisen erän alussa tilanteeksi 1–3.

Suomalaisten pörssikärki Mikko Rantasen syötti kaksi seuraavaa Coloradon osumaa. Ensin suomalaishyökkääjä oli mukana Cale Makarin 2–3-kavennuksessa toisessa erässä ja tämän jälkeen Nathan MacKinnonin 3–3-tasoitusosumassa heti kolmannen erän alussa.

Woodin osuma kruunasi Coloradon onnistuneen takaa-ajon. Joukkueet kohtaavat seuraavaksi Suomen aikaa varhain perjantaiaamuna.

NHL:n pudotuspelikierroksen tulokset teksti-tv:n sivulta 235.

Juttua muokattu klo 8.13. Colorado–Dallas pelin osuus lisätty. Trocheckin kommentti lisätty.