Ulkopaikkakuntalaisten venähtänyt pilkkireissu aiheutti laajat etsinnät Kilpisjärvellä – palasivat lopulta itse mökille

Lapin viranomaiset tekivät laajat etsinnät löytääkseen kadonneeksi ilmoitetut miehet erämaasta Enontekiön Kilpisjärvellä.

Kahta pilkkijää etsittiin Kilpisjärvellä.
Eeva Kuivas

Lapin poliisilaitos, pelastuslaitos ja rajavartiosto tekivät eilen tiistaina isot etsinnät kahden miehen löytämiseksi erämaasta Enontekiön Kilpisjärvellä.

Poliisin mukaan kaksi keski-ikäistä, ulkopaikkakuntalaista miestä oli tullut Kilpisjärvelle muutama päivä aiemmin.

Omaistensa kanssa erämaamökkiin majoittuneet miehet päättivät maanantai-iltana lähteä moottorikelkoilla pilkille. He olivat kertoneet palaavansa muutaman tunnin kuluttua ja ohjeistaneet, että mikäli he eivät ole aamuun mennessä takaisin, tulee soittaa hätäkeskukseen.

Kun miehet eivät palanneet tiistaiaamuun mennessä, tehtiin katoamisesta ilmoitus hätäkeskukseen. Viranomaiset aloittivat etsinnät.

Kadonneen matkapuhelin löytyi maastosta

Kilpisjärveltä pohjoiseen, Norjan rajan tuntumaan keskittyneeseen etsintään osallistui useita poliisin, pelastuslaitoksen ja rajavartiolaitoksen partioita sekä etsintäkoiria.

Myös Norjan ja Suomen rajavartiolaitoksen helikopterit olivat mukana etsinnöissä. Poliisin mukaan etsintäsää oli vaikea lumisateen vuoksi, minkä takia helikopteria ei saatu aamupäivästä ilmaan.

Toinen miehistä palasi mökille tiistaina alkuiltapäivästä. Hän kertoi jääneensä etsimään kaveriaan, joka oli kadonnut paluumatkalla. Kadonnutta miestä etsittiin alueelta, jossa hänet oli nähty viimeisen kerran. Alueella oli paljon vaarallisia lumilippoja eli lumesta muodostuneita kielekkeitä.

Kadonneen matkapuhelin löytyi maastosta, mutta henkilöstä ei poliisin mukaan saatu havaintoja. Jälkiä ei juurikaan näkynyt kovassa hangessa.

Kadonnut palasi omatoimisesti mökille illalla. Hän kertoi olleensa ajelemassa eikä ajatellut, että häntä etsitään.

Suosittelemme